Annons

Annons

Moa Berglöf: Oro vid grillen.

Ledare.

Detta är en opinionstext från ledarredaktionen. Tidningens hållning är oberoende liberal.

Hotad sysselsättning i Staffanstorp?

Bild: Janerik Henriksson/TT

Annons

||Detta är en ledarartikel. Tidningen är oberoende liberal.

Kanske har Christian Sonesson (M), Staffanstorps starke man, koll på hur det skämtas på internet om grillande män med skygglappar mot omvärlden. I sådana fall var uttalandet i nättidningen Bulletin ganska roligt:

"Vi vill ha ett tryggt samhälle där folk är fria att jobba och sköta sig själva. Där man får grilla sin köttbit i trädgården utan att bli påhoppad av en vegansk queerextremist", sade Sonesson (22/5).

Vilket fick debattören Myra Åhbeck Öhrman att på Facebook påminna om "en av de senaste årens bästa memes för att driva med den äldre boomergenerationens egocentriska krav på att få slippa engagera sig i politisk diskurs". Nämligen bilden på en grillande man och texten "I Just Wanna Grill for God's Sake" – jag vill för sjutton bara få grilla.

Annons

Annons

Det går det förstås att känna sympati för. Vem vill bli påhoppad mitt i vändningen av grillspetten, helt oavsett vem som ligger bakom attacken?

Men snarare än internetskämtet ligger nog annat bakom grillöftet i Bulletin. Delvis förstås Sonessons goda förmåga att slänga ur sig uttalanden som hade passat lika bra i närmsta buskisföreställning, men också det faktum att Staffanstorp ju enligt M-SD-ledningen faktiskt har utlovats vara som resten av Sverige också borde vara.

Och i Sverige, det riktiga Sverige, där grillar man utan påhopp. Om det inte är halalslaktat kött, vill säga. Det vill Sonesson nämligen förbjuda.

42,7 procent av Staffanstorps väljare röstade på Moderaterna i det senaste valet. Hur kommer det sig?, undrar Bulletin.

"Vi vågade säga rakt ut det som vi själva sitter och snackar om vid köksborden här i kommunen", svarar Christian Sonesson.

Om de samtalen handlar om risken att homosexuella veganer ska storma Staffanstorps villaträdgårdar är det kanske inte konstigt att grillmännen önskar ordningsvakter.

||Moa Berglöf är ledarskribent.

Annons

Annons

Annons

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy