Annons

Annons

Sverige

Farligt eller inte med grillad mat? Läs expertens råd

Cancerframkallande ämnen bildas när mat upphettas till höga temperaturer, och i synnerhet om maten bränns vid. Men hur farligt är det egentligen? Vågar man äta grillat varje dag?

Det brända här på biffen bör skäras bort.

Bild: BraastadAudun

Annons

När man grillar kött, fisk och grönsaker kan det bildas PAH (polycykliska aromatiska kolväten), en grupp av ämnen där vissa är klassade som cancerframkallande. Det finns fler otrevliga ämnen som frigörs vid grillning, men det är framför allt PAH man ska se upp med.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy