Annons

Annons

Sverige

Restauranger brister i allergeninformation

Den som är allergisk ska kunna lita på att restauranger har koll på sina ingredienser. Men var åttonde restaurang klarar inte av att ge rätt allergeninformation om den mat de serverar, enligt Livsmedelsverket.

Livsmedelsverket har kontrollerat restaurangernas allergenkunskaper. Arkivbild.

Bild: Fredrik Sandberg/TT

Annons

Under 2020 genomförde myndigheten 6 000 kontroller för att se om serveringsställena lämnade rätt information – men i 13 procent av fallen fick kontrollanterna felaktig information om maten. Det handlade exempelvis om vanliga allergener såsom mjölk, ägg och jordnötter.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy