Annons

Annons

Malmö

Surtanten: Synen på bakterier har gått från ”ew” till ”wow”

Picklade fänkålsblommor, miso på gula ärtor, surkål med ingefära. Jenny ”Surtanten” Neikell fick till slut skaffa ett extra kylskåp för att få plats med alla burkar och flaskor hemma.

Nyligen kammade hennes senaste kokbok hem silver i VM för kokböcker. Nu vill den skånska fermenteringsdrottningen inspirera fler att följa maten hela vägen från frö till burk.

2012 sade Jenny Neikell upp sig från kontorsjobbet på länsstyrelsen och hoppade på en ettårig yrkesutbildning i mathantverk. ”Redan efter en månad visste jag att det var fermenterade grönsaker som skulle bli min grej”, säger hon.

Bild: Lars Brundin

Annons

Hur upptäckte du fermentering?

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy