Annons

Annons

Annons

Studio Sydsvenskan

TV: Jakt på sällsynt metall driver nya stöldvågen i Skåne

Jan i Malmö har fått sin bilkatalysator stulen tre gånger. Han är en av tusentals bilägare i Skåne som drabbats av den nya stöldvågen – där tjuvarna vill åt de värdefulla ädelmetallerna inuti bilarnas avgassystem.

I senaste avsnittet av Studio Sydsvenskan fördjupar vi oss i den nya vågen av katalysatorstölder. Vilka är det som stjäl? Varför sker stölderna just nu? Och vad kan bilägare göra för att skydda sig mot stölderna?

Se avsnittet i spelaren här:

Inbäddat innehåll

Se tidigare avsnitt av Studio Sydsvenskan här:

De är flickvänner, systrar och mammor till kriminella. Studio Sydsvenskan granskar idag kvinnor och kriminalitet. Möt Sandra, som var flickvän till en kriminell man:

Annons

Inbäddat innehåll

Annons


Polisen har svårt att klara upp de nattliga bränderna i Malmö och Lund med kranskommuner. Varför är det så svårt? Vem tänder eld och varför? De frågorna ställer vi i det här avsnittet av Studio Sydsvenskan:

Inbäddat innehåll

En 18-åring hittas mördad vid ett koloniområde – det tionde tonårsmordet i Malmö på tio år. I detta avsnitt av Studio Sydsvenskan blickar vi tillbaka på de senaste årens mord på tonåringar:

Inbäddat innehåll

Polisen kallar dem släktbaserade kriminella nätverk – klaner. Enligt en hemlig rapport finns de flesta i Skåne. Vi har granskat dem och kan berätta mer:

Inbäddat innehåll

Minst 250 träd i Malmö har vandaliserats. Vem gör detta? Och hur går det till? Vi jämför skadorna, testar olika verktyg, talar med experter och med den man som sålde en avbarkningskniv, blev misstänksam och därefter kontaktade polisen:

Annons

Annons

Inbäddat innehåll

Krypterade mobiltelefoner blev gangstrarnas mardröm – och en guldgruva för polisen. Se premiäravsnittet av Studio Sydsvenskan med kriminalreportern Joakim Palmkvist!

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan