Annons

Annons

Annons

Annons

Sverige

Byggnad totalförstörd –polisen utreder mordbrand

Under förmiddagen arbetar fortfarande flera enheter på plats på Stortorget i Laholm. Det efter nattens brand som totalförstörde en byggnad med restaurang och butiksverksamhet. Det är ännu oklart vad som orsakade branden, men polisen har inlett en förundersökning om mordbrand.

En fastighet på Stortorget är totalförstörd efter nattens brand.

Bild: Johan Wilmarstrand Jönsson

Annons

Som tur var kom ingen människa till skada under nattens brand, men stora värden uppges ha gått upp i rök.

Under förmiddagen pyr det på sina håll, men branden uppges vara under kontroll.

– Vi har fortfarande många brandbilar på plats och det kommer att fortgå någon slags bevakning under hela dagen. Risken för att det ska spridas nu är dock låg. Vid åtta-tiden hade vi branden under kontroll och vågade skicka hem enheter, säger Andreas Karlsson, inre befäl vid räddningstjänsten i Halmstad som är med i insatsen.

Annons

Annons

Så fort den initiala räddningsinsatsen är över kommer polisen spärra av området och inleda en kriminalteknisk utredning.

En förundersökning med mordbrand som rubricering har inletts.

– Det är inget som säger att den här branden skulle ha kunnat starta naturligt. Det kommer att bli en utredning på plats där man kommer klargöra händelseförloppet och brandorsak. Det är stora belopp och värden som brunnit ned och det hade kunnat vistas människor på platsen, så det rubriceras som mordbrand, säger Anna Göransson som är presstalesperson på polisregion Väst.

Bild: Johan Wilmarstrand Jönsson

Det var i natt strax innan klockan 03 som det kom uppgifter om att rök kom från byggnaden. När räddningsstyrkan var på plats brann det kraftigt på en innergård. En intilliggande fastighet ska ha evakuerats.

Byggnaden är totalförstörd och det fanns inte mycket att göra, enligt räddningstjänsten som dock lyckades begränsa genom att bland annat kyla ned intilliggande fastigheter.

Räddningstjänsten fokuserade på att begränsa spridningen.

Bild: Johan Wilmarstrand Jönsson

Annons

– Vi har lyckats hålla de begränsningar vi bestämt så att branden inte spridit sig. Men det var en så pass omfattande brand när vi kom till platsen så det var inte mycket vi kunde göra, säger inre befäl.

Annons

Byggnaden som brann och totalförstördes inrymde optiker, pizzeria och frisersalong.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Till toppen av sidan