Annons

Annons

Malmö

33-årig kvinna högg granne med hammare och kniv mot huvudet

Mannen var på väg hem från mataffären i Malmö – då kom hans granne ut ur sin lägenhet och anföll honom med hammare och kniv. I förhören säger grannen att hon kände sig förföljd. Inför rättegången har hon psykundersökts.

Bilder från förundersökningen. Mannen blev slagen med hammare minst tio gånger i huvudet och hade rester av ett knivblad i vänstra örat.

Annons

Det var den 6 april i år som mannen blev attackerad i sitt trapphus. När polisen kom till platsen fann de blod på fyra våningsplan och den medvetslösa man som blivit slagen minst tio gånger i huvudet med en hammare.

Mannen hade även skärsår i ansiktet och när han kom fram till sjukhus tog läkarna bort delar av ett knivblad inifrån örat.

I förhören berättar mannen att han tidigare haft kontakt med kvinnan sedan han hört henne gråta högljutt inifrån sin lägenhet.

Därefter hade kvinnan kommit över och gråtit ut i soffan. Men hon berättade aldrig för honom varför hon var ledsen, säger han.

Den misstänkta kvinnan säger å andra sidan att hon upplevt sig förföljd av sin granne. Hon ska dock inte berättat detta för mannen. Istället har hon undvikit honom fram till dess att hon attackerat honom i nödvärn.

Annons

I polisförhören säger hon att hon varit förföljd av flera personer samt att en stor organisation ska ha försökt tvinga henne till att prostituera sig.

Stökigt i trappuppgången under längre tid

Annons

Flera vittnen säger i förhören att kvinnans beteende blivit alltmer avvikande sen förra sommaren då hennes tidigare relation tagit slut.

Därefter ska hon bland annat försökt lämna av en påse med sin före detta pojkväns saker hos en granne i trapphuset vid flera tillfällen. Hon ska även ha kastat sin mobiltelefon ut genom ett fönster i trapphuset för att sedan gråtandes ta sig upp till sin lägenhet.

– Jag vill inte uttala mig om den misstänktas personliga förhållanden. Men rättegången börjar under nästa vecka och vi kommer då få reda på resultatet av den rättspsykiatriska undersökningen, säger Lotten Paulsson, kammaråklagare i Malmö.

Den 33-åriga kvinnan är åtalad för mordförsök. Av den rättsmedicinska undersökningen framgår att mannen fått 17 skador på huvudet som krävt stygn men också att skadorna inte har varit livshotande.

Åklagaren menar dock på att mannen varit nära att mista livet men överlevt eftersom en boende i byggnaden var snabb med att ringa till polisen när hen hörde oväsen i trappuppgången, men också för att polisen var på plats på fem minuter.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy