Annons

Annons

Svedala

Klågerup utvecklas med fler skolplatser

En ny förskola för 160 barn, och utbyggnad av Klågerupskolan planeras vara klar inom några år.

– Planeringen är full gång, säger Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande.

Klågerupskolan kommer att byggas om, och en ny förskola ska också byggas. Arkivbild.

Bild: Mats Amnell

Annons

Som en del i att utveckla Klågerup satsar kommunstyrelsen nu på att utvidga skolan och barnomsorgen. Klågerupskolan kommer att byggas om, och en ny del kommer att byggas till i anslutning till den befintliga byggnaden.

– Vi ser att det sker ett generationsskifte i Klågerup. Det är fler barnfamiljer som har flyttat in, och därför behövs fler förskole- och skolplatser, säger Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande.

Klågerupskolan, som idag har plats för 470 elever, är för elever från förskoleklass till årskurs nio.

Tanken är att utöka antalet platser med ytterligare 150 stycken, och att utökningen av skolan ska vara färdig om några år, till 2025/2026.

Om allt går enligt planerna kommer också en ny förskola för barn 1-5 år att vara färdigställd då.

– En ny förskola med plats för 160 barn kommer att komplettera den befintliga förskolan. Platsen är identifierad och planarbetet är igång, säger Linda Allansson Wester.

Annons

Förskolan, som kommer att byggas på en 14 000 kvadratmeter stor tomt, kommer att kunna byggas ut ytterligare om det skulle behövas fler förskoleplatser.

Annons

– Man kan bygga till ytterligare längre fram. Det kan bli om tio eller femton år, det vet vi inte. Men möjligheten finns att göra förskolan ännu större, säger Fredrik Aksell, utbildningschef i Svedala kommun.

Vad prislappen för utvecklingen av skola och förskola kommer hamna på är ännu inte klart.

– Vi är klara med avsiktsförklaringen och har gjort beställningen till Sveab. Att se över kostnaderna kommer i nästa steg, säger Linda Allansson Wester.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy