Annons

Annons

Malmö

Rättegång påbörjad mot misstänkt hallick i Malmö

I november slog polisen till mot den 39-åriga man som nu ställs inför rätta för att i två år ha drivit en bordell på en massagesalong i Malmö. Under tidsperioden ska han tjänat 2,4 miljoner kronor, hotat kvinnor till att sälja sex och hanterat stora mängder oanvända och använda kondomer vid salongen.

Rättegången hålls i säkerhetssal 7 i Malmö Tingsrätt.

Bild: Lars Brundin

Annons

Den misstänkte hallicken bär gult träningslinne med svarta tajta träningsbyxor. Bland åhörarna sitter en man med tatuerade händer och gestikulerar. Han verkar vilja få fram ett budskap till den åtalade, men stoppas av en vakt i rättssalen.

Det är den första rättegångsdagen och åklagaren ägnar eftermiddagen åt att redovisa så kallade dubbla betalningar.

Det innebär att en person först kommit till massagesalongen och betalat 500 kronor för en massage. Därefter har han betalat ytterligare 1 000 kronor direkt till den åtalade för något som inte redovisats. Sexköp menar åklagaren, och hänvisar till tidigare tingsrättsdomar och ett uttalande från Nationella operativa avdelningen på polisen.

– Jag kommer inte gå igenom detta mer, utan scrollar igenom listan som visar på den stora antalet dubbelbetalningar som genomförts, säger åklagaren Magnus Pettersson.

Annons

Rättegången har pågått i en av fem dagar och innehåller flera åtalspunkter. Förutom att driva själva bordellen är 39-åringen åtalad för flera fall av bokföringsbrott, olaga hot och narkotikabrott.

Annons

Totalt ska det röra sig om 2,4 miljoner kronor i oredovisade inbetalningar samtidigt som mannen bara betalat ut lön till en eller två kvinnor i månaden.

– Trots att salongen haft flera besökare samtidigt och öppet mellan 09 och 21 sju dagar i veckan, säger åklagaren som hittat öppettiderna under Facebook-annonsen "massage för endast män".

Även fler personer är misstänkta för brott. Bland annat tre sexköpare och en 46-årig kvinna som misstänks för att tillsammans med 39-åringen ha tagit hand om skötseln av bordellen.

Detta genom att ge metamfetamin, MDMA och alprazolam, som används mot ångest och depression, till de som prostituerat sig. Kvinnan och mannen ska även slängt använda lakan och kondomer - som senare plockats upp av polisen som bevisning.

Det rör sig om ett omfattande utredningsarbete och rättegången pågår fram till torsdag den 8 juli.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy