Annons

Annons

Näringsliv

Ytterligare ett elsparkcykelföretag till Malmö

Sedan tidigare rullar elsparkcyklar från operatörerna Tier, Lime och Voi i Malmö, och nu tar även branschkollegan Bolt plats i staden med sina fordon. Samtliga nämnda operatörer har dessutom gått samman och lanserat parkeringspatruller för att skapa ordning på trottoarerna.

Foto: Pressbild.

Annons

Nu står elsparkcykeloperatören Bolt på tur för en satsning i Skåne där en rad andra cykelsparksföretag redan är verksamma. Först ut i Bolts expansion är Malmö där bolagets produkter kommer att finnas tillgängliga på olika platser med start på torsdag. Senare i år väntas man även rulla in sina fordon i Lund och Helsingborg.

I slutet av fjolåret gick Bolt samtidigt ihop med övriga branschkolleger i organisationen Nordic Micromobility Association, och införde parkeringspatruller i Stockholm, Malmö och Göteborg. Syftet är att skapa bättre framkomlighet i stadsmiljön där elsparkcyklar inte sällan står olägligt parkerade på trottoarer och cykelvägar.

Upp till fyra personer har patrullerat respektive stadskärnor på dagtid samtliga dagar i veckan.

– Antalet personer som patrullerar är ganska säsongsbetonat och styrkan kommer även att trappas upp ju fler scootrar det blir på gatorna, säger Alexander Liljeblad, chef för Bolts elsparkcykelverksamhet i Sverige, till HD och Sydsvenskan.

Annons

Annons

Den patrullerande personalen är anställd via bemanningsföretaget Just Arrived som startade 2015 i samband flyktingströmmen till Sverige. Bevakningsresurserna finansieras av elscooteroperatörerna själva.

– Deras insats är att parkera om elsparkcyklarna så att de stör omgivningen så lite som möjligt, säger Alexander Liljeblad som inte vill berätta hur mycket de enskilda operatörerna betalar för patrulleringstjänsten:

– Vi kan inte säga några siffror. Kostnaden beror helt och hållet på hur många scootrar det finns på gatan under en given period.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy