Annons

Annons

Malmö

39-åring taxiförare misstänks ha våldtagit tonårsflicka under taxiresa

En 39-årig taxiförare är häktad för våldtäkt på en tonårsflicka. Enligt misstankarna begick han övergreppet när han skulle köra flickan till hennes kompis. Mannen nekar till brott.

Det var natten till lördagen som flickan bestämde sig för att hälsa på en vän som bor utanför Malmö.

Ute på gatan stannade en taxibil, föraren frågade om hon behövde skjuts och flickan hoppade in, enligt uppgift till Sydsvenskan.

Enligt åklagare Charlotte Ottosen har det misstänkta övergreppet skett i bilen. Mannen anhölls under söndagsförmiddagen, sedan flickan larmat. Han häktades under onsdagsförmiddagen på sannolika skäl misstänkt för våldtäkt.

Sannolika skäl är det högre misstankegraden.

– Utredningen kommer nu att fortsätta med förhör och vi ska med hjälp av taxibolaget ta fram information om hur bilen åkt under den aktuella kvällen, säger Charlotte Ottosen.

Hon berättar för Sydsvenskan att bevisen mot mannen består både av förhörsuppgifter och tekniska bevis – det kan röra sig om all från fingeravtryck till dna-spår.

Annons

Angivet skäl att häkta honom och hålla honom inlåst under fortsatt utredning är kollusionsfara, det vill säga att han inte ska kunna förstöra bevis, eller påverka vittnen.

Annons

När Sydsvenskan fick tag på mannens advokat i går nekade han till anklagelserna.

– Det har har inte hänt någonting, enligt honom, säger advokat Bertil Begander.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy