Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Taxikund riktade hagelgevär mot chaufför

En taxichaufför fick ett hagelgevär riktat mot sig av en till synes helt vanlig kund. Kunden, som nu åtalas, säger att han var deprimerad och på väg att ta sitt liv.

Kunden beställde taxi till sitt hem på en ort utanför Lund den 17 maj i år. Varken chauffören eller telefonisten märkte till en början något speciellt med honom, mer än att han var lite berusad.

Men i bilen på väg in mot Malmö tog kunden, en 46-årig man, upp ett avsågat hagelgevär. Han riktade det först mot sin egen haka och sa åt chauffören att åka till Malmö.

Annons

Planen var, att först skaffa cannabis att röka, och sen avsluta sitt liv, enligt vad taxichauffören har berättat om vad mannen sa. När kunden redogjort för planen lade han hagelgeväret i sitt knä, med piporna riktade mot chauffören och med fingret på avtryckaren.

Annons

Mannen åtalas nu för grovt vapenbrott och grovt hot mot tjänsteman.

46-säger i förhör att han inte minns resan in till Malmö, men förnekar att han menat att hota chauffören.

- Det var inget uppsåt, mer än självmord. Det är det allt handlar om, säger han i förhör.

Taxichauffören lyckades under resan stanna till för en kisspaus, och då ringa sin beställningscentral. På väg in i Malmö mötte flera polispatruller taxin och inne på Stortorget stoppades bilen och mannen övermannades.

Vapnet var gammalt, men fungerade som det ska och mannen hade flera patroner med sig i taxin.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy