Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Malmö

Vattenlek poppar upp som överraskningar i sommar

Stora uppblåsbara djur, plaskdammar och vattensprutor. I sommar poppar vattenlekland upp i olika stadsdelar som en överraskning till Malmös barn.

Bröderna Oliver Haglund Al Haidari och Leo Haglund Al Hidari utövar vattenkrig.

Bild: Peter Frennesson

Annons

På onsdagseftermiddagen har ett färgglatt vattenland dykt upp mitt i sommarsoliga Beijers park. Flera barn springer förtjust omkring bland uppblåsbara elefanter, enhörningar, regnbågar och giraffer. De stannar bara till ibland för att fylla på sina vattensprutor i skumgummi med mer vatten från en av de små poolerna.

Sommarlovslediga Oliver Haglund Al Haidari dyker fram bland de färgglada djuren och figurerna, medan lillebror Leo Haglund Al Haidari gömmer sig bakom en neongrön kaktus. Han pekar på den stora regnbågen, som är favoriten.

Annons

– Här är jättekul. Spruta vatten är roligast, säger Oliver Haglund Al Haidari.

Julia Nygren, projektkoordinator, är nöjd med att kunna erbjuda Malmös barn vattenlekland, efter ett långt pandemiår.

Bild: Peter Frennesson

Annons

Julia Nygren, projektkoordinator för aktiviteten som arrangeras av gatukontoret i Malmö stad, står på tryggt avstånd för att undvika det värsta vattenstänket.

– Vi ger vattensprutor till barnen och sen får de leka hur länge de vill. De bryr sig inte alls om de blir blöta och bara skriker av glädje. Man blir så glad av att lyssna på det. Även vissa föräldrar går all in och blir jätteblöta.

Vid ingången till vattenlandet finns handsprit och skyltar som påminner om att hålla avstånd. Alla inställda aktiviteter under det gångna pandemiåret har tvingat Malmö stad att tänka om, säger Julia Nygren.

– Frågan som vi ställde oss var, hur ska vi kunna ge någonting till Malmöborna under en pandemi? Det visade sig att många eftersöker fler aktiviteter i sitt närområde. Speciellt nu när man måste vara hemma på sin semester.

Svaret blev en serie pop up-aktiviteter som dyker upp i Malmöbornas närmiljöer under sommaren. Aktiviteten marknadsförs inte på förhand, dels för att undvika för stora folksamlingar, dels för att bibehålla känslan av en överraskning som vänder sig till barnen som bor i området.

Alla är gratis och grundtanken är att det ska vara enkelt att delta.

– Vi vill ta oss hem till folk. Framförallt till de som har längre till stranden och kanske har svårt att ta sig till vattnet eller utomhusbassänger.

Annons

Även föräldrar fick vara med. Matilda Slotte får vatten sprutat på sig av Leon Liljemark och Timo Liljemark.

Bild: Peter Frennesson

Eventet har än så länge dykt upp i Rosengård och Kirseberg. Under sommaren kommer den även dyka upp i parker i Nydala, Lindeborg och Lindängen. Exakt dag och tid förblir en överraskning.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy