Annons

Annons

Fotboll: EM 2021

Danska ilskan: Engelska fans spottade på barnfamiljer

Engelska fans uppges ha betett sig illa mot danska barnfamiljer i samband med EM-semifinalen på Wembley.

– Vi blev spottade på när vi gick in på arenan och folk ropade skällsord, säger danska supportern Sigrun Matthiesen Campbell till Danmarks Radio.

Danska supportrar på Wembley inför semifinalen.

Bild: Bildbyrån

Annons

De engelska fansen står redan under Uefas lupp efter tre incidenter i samband med semifinalen mot Danmark på Wembley: burop i samband med danska nationalsången, pyroteknik på läktarplats och en laserpekare som bland annat riktades mot målvakten Kasper Schmeichel.

Nu kommer fler danska vittnesmål om otrevligheter.

Enligt DR Nyheder har engelska supportrar skrikit åt och spottat på barn. Vuxna danska fans ska ha blivit slagna eller fått flaskor kastade på sig.

– Jag har varit på många fotbollsmatcher och gillar sångerna. Det sjungs mycket i England och det är nödvändigtvis inte rumsrena texter. Men jag har aldrig upplevt att någon gett sig på mig som individ som de gjorde igår [läs: onsdags], säger den danska Manchesterbon Alessandra Helstrup Nørreriis till DR.

Annons

Annons

Sigrun Matthiesen Campbell såg semifinalen med sin engelska man och deras tre barn, 14, 11 och 9 år gamla.

– Mina döttrar på 14 och 11 vågade inte ta av sina övertröjor och visa att sina danska fotbollströjor, för de var rädda för de engelska fansen. Vi blev spottade på när vi gick in på arenan och folk ropade skällsord, säger hon till DR.

I Facebook-gruppen ”Dansk i London” har fler delat sina upplevelser. Några har haft en kväll präglad av glädje och fotbollsfest, medan andra vittnar om obehagliga händelser. Många är irriterade över att engelska fans fått biljetter till den danska sektionen på Wembley.

Några danskar har skrivit till det danska fotbollförbundet, DBU, som de hoppas ska ta ärendet vidare.

Eftersom matchen spelades på Wembley i London är det engelska fotbollförbundet, FA, ansvarigt för arrangemanget.

England vann semifinalen med 2–1 efter förlängning och möter Italien i final på söndag.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy