Annons

Annons

Annons

E-sport lockar ungdomar från Vellinge till Rosengård

Under lördagen samlades 80 unga från Malmö med omnejd för att spela fotbollsspelet Fifa i Rosengård.

– Man kommer ut, träffar folk och ser att Rosengård inte är så farligt som man tror, säger Adnan Hussein, senioransvarig för FC Möjligheten.

Text

David Karlsson berättar att han spelat Fifa hela sitt liv.

Bild: Patrik Renmark

Annons

David Karlsson, 15, kom från Vellinge till Rosengård under lördagen. Han är en av ett åttiotal ungdomar som deltog i områdets första e-sportturnering.

– Det är roligt att träffa folk man inte ser vanligtvis.

Då Sydsvenskan pratar med honom är turneringen ännu inte avgjord och Daniel Karlsson har vunnit sin senaste match med 9–0.

Är ditt mål att vinna turneringen?

– Ja, det var det jag sa från början så jag får hålla fast i det.

Ackilles Nielsen satsade stenhårt på vinst under lördagens turnering.

Bild: Patrik Renmark

Men motståndet blir tufft för han är inte den enda som har siktat in sig på huvudvinsten.

Annons

– Jag tänker vinna hela turneringen, vinna 2 000 kronor och köpa ett nytt spel eller något, säger 12-åriga Ackilles Nielsen självsäkert.

Annons

Fifa-turneringen är en del av bostadsrättsföreningen Brf Idas projekt Idas Sommar och dagens program organiseras av fotbollslaget FC Möjligheten.

Enligt Adnan Hussein, senioransvarig vid FC Möjligheten, var en målsättning med turneringen att visa positiva sidor av Rosengård.

Bild: Patrik Renmark

Adnan Hussein är lagets senioransvariga och står inne i det tält där turneringen går av stapeln. Han är omringad av datorskärmar, spelkonsoler och barn som skrattar och pratar exalterat.

Hela evenemanget har man lyckats sätta ihop på blott två veckor – något man klarat tack vare aktiva frivilliga och givmilda sponsorer.

– Detta gör vi för barnen, säger Adnan Hussein.

Leonora Iliasi och Gabriell Nielsen var nöjda med lördagens turnering.

Bild: Patrik Renmark

Inne i tältet sitter även Leonora Iliasi och Ackilles Nielsens lillebror Gabriell Nielsen. De har båda åkt ur turneringen men stannar kvar för att spela en match mot varandra.

Hur har ni haft det idag?

– Bra!, svarar båda.

– Det enda dåliga är att jag förlorade, tillägger Gabriell Nielsen som vann sin första match men åkte ut efter den andra.

Annons

Adnan Hussein är lika nöjd med lördagen som barnen och nu blickar han framåt. Förhoppningen är att få till en ny, men större, turnering så snart som möjligt.

Annons

– Nästa gång satsar vi inte på bara Malmö utan på hela Skåne.

När turneringen nådde sitt slut kröntes Hamza Aboalnasser till vinnare medan Omar El-issa klarade sig hela vägen till andra plats. Bild: Adnan Hussein.

Läs även: BRF Ida bjuder in medlemmarna till fotbollsfest.

Läs även: ”Vi har nio lag med i år. Nästa år vill vi ha med 18 lag”.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan