AnnonsIca Malmborgs

Bjud in till fantastiska smakupplevelser

Hemleverans av vällagad mat har fått sig ett rejält uppsving under det senaste året och det är många som väljer alternativ med en lite lyxigare känsla. Här får du följa med på ett riktigt catering-uppdrag och möta en av mathjältarna bakom de goda recepten. I festköket på ICA Malmborgs Clemenstorget tillagas stora och små rätter, härliga sallader och ljuvliga desserter. Det är bara att beställa hem och avnjuta tillsammans med vänner, kolleger eller familj.

Caroline Persson på Ica Malmborgs.

Det är tidigt en lördagsmorgon, men i kallköket på ICA Kvantum Malmborgs på Clemenstorget i Lund råder det febril aktivitet när Caroline Persson och hennes två kolleger håller på att förbereda dagens stora catering-uppdrag.

– Kunden har beställt en hel meny som består av ett grönt fat med västerbottenostpaj, filodegsknyten, brieost, oliver, tre olika matiga sallader, surdegsbrödsbaguette och pannacotta till efterrätt, förklarar Caroline Persson medan hon lägger upp den färgglada maten på stora fat.

Med vana fingrar placerar hon några dekorativa örter på toppen.

– Det ska både smaka gott och se fint ut, säger hon med ett leende. Pynt och presentation är mitt stora intresse. Jag letar inspiration överallt, på sociala medier, matbloggar och när jag är ute på stan.

Obegränsade möjligheter att påverka menyn

Ingenting är omöjligt för catering-gänget på ICA Malmborgs Clemenstorget. Om kunden vill ha något som inte finns med på den läckra menyn komponerar de kunniga matkreatörerna nya rätter enligt önskemål.

– Med rätt framförhållning kan vi ordna det mesta. Vi har ju en hel matbutik med härliga råvaror att utgå från. Vi undersöker recept, bollar idéer och provlagar tills det blir perfekt. Det är lite av ett hantverk.

"Alla ska bli mätta och priset måste gå ihop."

Caroline Persson har jobbat i köket på ICA Malmborgs Clemenstorget i elva år och är en av dem som ansvarar för att alla catering-beställningar håller samma höga kvalitet. Idag är det hon som håller i trådarna.

– Det ligger mycket planering och beräkning bakom en beställning. Alla ska bli mätta och priset måste gå ihop. Vissa lägger till extra tillbehör som dricka, servetter och annat. Allt måste finnas till hands. Ibland får vi önskemål om att tillexempel erbjuda ett glutenfritt alternativ, då byter vi ut pasta och bröd mot något annat. Vi är alltid flexibla, säger Caroline Persson.

Levereras upplagt och färdigt att serveras

När alla rätter är redo att levereras till kunden lägger Caroline Persson sista handen vid beställningen. Hon omsluter faten och lägger till ett handskrivet kort med namnen på de kreatörer som varit med och tillagat maten.

– Vi är stolta över vår catering. Varje leverans ska ge en wow-upplevelse för kunden. Allt är lagat från grunden i vårt kök med råvaror av högsta kvalitet. Så långt som det går använder vi lokalproducerade livsmedel. Vi arbetar med hållbarhet i hela kedjan. Den positiva responsen som vi får av nöjda kunder är ett kvitto på att det vi gör är bra, avslutar Caroline Persson.

ICA Malmborgs Clemenstorget är först ut med att uppdatera menyn och förnya catering-konceptet med en tillhörande hemsida där kunder kan göra en beställning eller bara inspireras av kökets mathantverk. Övriga Malmborgsbutiker kommer att lansera liknande hemsidor under våren och sommaren med både gemensamma maträtter och unika inslag på menyn.

Din lokala Malmborgsbutik finns här

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan