Annons

Annons

Fotografen i fokus

Ett ögonblick av skärpa

Annons

Under en livstid hinner du bara bli riktigt bra på en enda sak, lär den kände fotografen Christer Strömholm ha sagt. Och: en fotograf kommer under samma livstid bara att hinna ta mellan 200 och 250 riktigt bra bilder.

Jag vet inte om den här bilden hör till en av dessa mina bilder, men det jag ser är ett ögonblick av skärpa som jag så väl känner igen från andra tävlande människor jag fotat. Den där korta stunden mellan förberedelse och tävling. Månader och år, ja kanske rent av en hel livstid av hårt arbete för att bli bäst på en enda sak. Nu sätts det snart på prov.

Tiden saktar ner och det går nästan att ta på stämningen i ögonblicket när voltigelaget Svea strax ska kliva ut framför domare och publik på arenan i Flyinge. Natalie Brixlands hand på lagkamraten Julia Lindquists axel. Deras blickar möts inte. Båda helt inne i sina egna tankar. Uppslukade av och totalt fokuserade på de nästkommande fyra minuterna.

Annons

Det är nu det gäller.

Fakta

Bildinfo

Kamera: Nikon D850

Brännvidd: 20 mm (beskuren)

ISO: 800

Bländare: 3,2

Slutartid: 1/125

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy