Annons

Annons

Malmö

Hon skapar smycken i form av snippor och bröst

Cassandra Söderströms snipp-örhängen bärs över hela världen. Sydsvenskan träffar henne i hennes Malmölägenhet där hon skapar dem. – Snippan får mig att känna mig stark, säger hon.

25 åriga Cassandra Söderström skapar smycken av snippor och bröst.

Bild: Patrik Renmark

Annons

Hemma hos 25 åriga Cassandra Söderström är det fullt med färgglada snippor och bröst. Hon skapar smycken gjorda av lera, som hon säljer på sin Etsy och på Instagram.

— Den vanligaste frågan jag får är "Varför skulle någon vilja ha på sig detta?". Jag kan inte svara för alla mina kunder, men snippan får mig att känna mig stark, säger Cassandra Söderström.

Cassandra Söderström skapar sina smycken i sitt kök i Malmö, och skickar ut över hela världen. Främst till USA och Tyskland. De flesta kunderna har specifika önskemål om hur de vill att deras smycken ska se ut.

— De kan själva bestämma färg, storlek på blygdläpparna, och om de vill ha en pärla i mitten, säger hon.

Bild: Patrik Renmark

Annons

Annons

Många av hennes kunder ber om snippor som ser ut som deras egna, och känner sig mer självsäkra när de ser hur fina de blev.

"Det är ju inte så att jag skulle ha på mig en snopp" är en vanlig kommentar på Cassandra Söderströms produkter, men hon påpekar att hennes smycken handlar om att gå emot tabun som finns kring att prata om snippan.

— Vi kan redan prata om snoppen, men många skäms fortfarande för att prata om sina snippor eller mens, säger hon.

En av Cassandra Söderströms mest populära smycken, med rött glitter som representerar mens.

Bild: Patrik Renmark

En av Cassandra Söderströms mest populära smycken är snippörhängen med rött glitter som representerar mens. Hon berättar att det inte bara är personer med snippor som köper hennes smycken, och att hon vill att personer ska ställa frågor.

Annons

— Om man ställer en fråga kan det starta ett samtal, säger hon.

Idag går Cassandra Söderström textil- och designprogrammet på Östra Grevie Folkhögskola. Där börjar hon också experimentera med textilier av snippor. Idag säljer hon tygpåsar och tröjor där det står "Be a pussy, act like a cunt".

Annons

— Det är jättekonstigt att "pussy" används som något svagt när det är så starkt, säger hon.

"Be a pussy, act like a cunt" står det på Cassandra Söderströms tygpåsar.

Bild: Patrik Renmark

För att hinna med både studier och alla beställningar, sitter hon med dem när hon tittar på serier eller filmer. På köksväggen har hon flera stora tavlor av den mexikanska konstnären Frida Kahlo som är en stor inspiration för Cassandra Söderström.

Annons

— Detta är nästan som ett altare för henne. Frida Kahlo är så stark, hon var verkligen före sin tid, säger hon.

Cassandra Söderström har tidigare sålt sina smycken på olika torg i Malmö, och idag strävar hon efter att skapa en egen hemsida där hon kan sälja sina produkter. Samtidigt vill hon skapa snippkonst i fler material.

— Mina smycken är inte för alla, men de som köper dem gillar dem väldigt mycket, säger hon.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy