Annons

Annons

Skånska matskapare

Flyttade från Stockholm till Grönby – för att förvekliga grisdrömmen

På Grönby Gårdscharkuteri nöjer sig ägarparet Waldenström inte med att köttet kommer från trakten. Smakerna ska också kunna härledas från den skånska myllan och luften – mer bestämt den ”västerlenska”.

Camilla Waldenström tillreder en lunch bakom charkdisken.

Bild: Magnus Erlandsson

Annons

När man svänger av mot Börringe från E65:an några hundra meter från ”Sturup-rondellen” är det som att kliva på en hemlig perrong, likt den i Harry Potter-böckerna, och sedan plötsligt befinna sig på den engelska landsbygden med slingrande smala vägar i ett böljande backlandskap.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy