Annons

Annons

Annons

Skånska matskapare

Flyttade från Stockholm till Grönby – för att förvekliga grisdrömmen

På Grönby Gårdscharkuteri nöjer sig ägarparet Waldenström inte med att köttet kommer från trakten. Smakerna ska också kunna härledas från den skånska myllan och luften – mer bestämt den ”västerlenska”.

Text

Camilla Waldenström tillreder en lunch bakom charkdisken.

Bild: Magnus Erlandsson

Annons

När man svänger av mot Börringe från E65:an några hundra meter från ”Sturup-rondellen” är det som att kliva på en hemlig perrong, likt den i Harry Potter-böckerna, och sedan plötsligt befinna sig på den engelska landsbygden med slingrande smala vägar i ett böljande backlandskap.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan