Annons

Annons

Väder

En hel månads regn på en natt – och det kommer mer

Regnet som drog in över västra Skåne under natten mot tisdagen håller i sig under dagen. Sedan ljusnar det igen.

Armando Franca/AP Photo

Annons

Falsterbo fick lika mycket regn som under en normal augustimånad under natten mellan måndag och tisdag. Det föll 51,2 millimeter och genomsnittet för augusti är 50 millimeter på hela månaden. I resten av västra Skåne blev det betydligt mindre mängder.

– Jag skulle säga att det kommer så här kraftiga regnskurar någonstans varje år, säger Therese Fougman, meteorolog vid SMHI.

Augusti är en av årets mest nederbördsrika månader.

– Det är vanligt med kraftiga regnskurar i juli och augusti.

På andra håll kom det betydligt mindre regnmängder. Men det kan jämna ut sig under tisdagen, då SMHI flaggar för rejäla mängder nederbörd i västra Skåne.

– Det är ett lågtryck med centrum över de inre delarna av Götaland som långsamt är på väg norrut, säger Therese Fougman.

Lågtrycket har med sig mycket regn och skurar.

Annons

– Ja, det kommer att komma en hel del regn under dagen också. Det kan bli upp mot 25–30 millimeter och lokalt kan det bli dubbelt så mycket, säger Therese Fougman.

Annons

Det är ett sammanhängande regnområde, men det finns stora variationer.

– Lokalt har det kommit åska i Danmark under morgonen och det kan bli åska fläckvis i Skåne också under dagen.

Med regnet föll temperaturen rejält, ner till drygt tio grader under morgontimmarna.

Är det höst nu?

– Nej, det kan man inte riktigt säga. Redan i morgon blir det uppehållsväder och när det är luckor i molnen blir det 18–20 grader. Så det är inte alldeles kört, säger Therese Fougman.

Även på torsdag ser det ut att bli uppehåll och uppemot tjugo grader.

Har du bilder?

Regnar det, eller har det regnat, mycket där du befinner dig? Har du bilder eller filmer? Skicka in ditt material till oss på [email protected] eller [email protected] – och glöm inte att skriva var du har tagit bilden eller filmen!

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy