Annons

Annons

Skåne

De sätter drycker och upplevelser på Skånekartan

En ny skånsk aktivitetskarta och upplevelseguide är lanserad. Sajten ”Southern Destination” tipsar om både badstränder och gastronomi, men just nu står det Skånska dryckeslandskapet i fokus.

Efter hand hoppas gänget bakom Southern Destination att kunna utöka aktivitetslistan på sin karta. Just nu har man ett nära samarbete med organisationen Skånska Drycker. På bild: Kocken Titta Qvarnström, Magnus Elmgren Servin, sommelieren Carina Olofsson Gavelin, kommunikationskonsulten Anna Lind Lewin och Martin Bard.

Bild: Daniel Persson

Annons

Avsaknaden av en bra skånsk aktivitetskarta var det som fick igång idéerna till det som idag är Southern Destination – en digital kartguide där användare kan skräddarsy sina egna skånska upplevelser. Kartguiden listar bland annat badstränder, restauranger, cykelleder och boenden, men mest ljus kastas just nu på det skånska dryckesutbudet. Den som bläddrar på sajten hittar snabbt vingårdar, bryggerier och kombuchaproducenter. Tanken är att det, i framtiden, ska bli möjligt att lyfta in ännu fler upplevelser och aktiviteter på kartan.

Martin Bard och Magnus Elmgren Servin har grundat Southern Destination. Båda har en bakgrund inom resebranschen och upplever att deras satsning fyller ett tomrum.

– Jag tycker att alla aktivitetstips och kartor är utspridda på så många olika ställen. Man får leta mer än vad man borde. Istället vill vi samla upp informationen på ett och samma ställe, säger Magnus Elmgren Servin.

Annons

Southern Destination bygger på tanken att man ska kunna bygga en upplevelse med sajten som utgångspunkt. Om man exempelvis vill utgå från Lund och ta en cykeltur, ett bad och ett glas vin, kan man lyfta in de önskemålen i karttjänsten. Sedan får man ett antal förslag att välja bland.

Annons

– Det är roligt att, som besökare av sajten, kunna bygga en egen karta på det här sättet. Jag tror att folk kommer tycka att det är innovativt och kul, säger Martin Bard.

Parallellt med Southern Destination driver Magnus Elmgren Servin Hönsinge Hantwerksbryggeri.

Bild: Daniel Persson

Med på resan med Southern Destination finns även organisationen Skånska Drycker, som har som mål att sätta strålkastarljuset på det skånska dryckeslandskapet. I sitt samarbete med Martin Bard och Magnus Elmgren Servin hoppas de att fler ska få upp ögonen för några av de många dryckesproducenterna som finns i Skåne.

Annons

– Skåne är en fantastisk region. Gastronomin har länge stått i fokus, men på senare år har även intresset kring hantverksdrycker ökat. Det ligger i tiden, säger Anna Lind Lewin, kommunikationskonsult, hos Skånska Drycker.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy