Annons

Annons

Annons

Malmö

Flera bilar i Malmö vandaliserade i natt

Under lördagsnatten har flera bilar i västra Malmö utsatts för vandalisering – bilarna har sprejats med färg och fått däck sönderskurna.

Text

Läsarbild.

Annons

Bilarna har fått vänster framdäck sönderskuret, och ordet ”klimat” eller ”klimatet” klottrat på sidan av bilen – och en pil har även sprejats mot det sönderskurna framdäcket.

– Vår granne upptäckte att någon vandaliserat vår bil när han var ute med hunden imorse. Någon hade punkterat däcket, klottrat på sidan och motorhuven, säger Alexander Nesse, vars familj är en av de som utsatts.

Annons

– Bärgningsbilföraren sa att han hade varit och hämtat fem-sex stycken bilar i området som blivit utsatta för samma sak. Han hade till och med varit och hämtat någon bil så långt ut som i Bunkeflo, säger Alexander Nesse. 

Annons

Flera av bilarna som utsatts för vandaliseringen är av suv- eller jeepmodell, men även en Tesla, en elbil, har utsatts.

På söndagseftermiddagen känner polisen än så länge till fem fall, men det kan komma att öka i takt med att personer upptäcker att deras bilar vandaliserats.

– Det är så respektlöst, säger Alexander Nesse.

De vandaliserade bilarna som polisanmälts har alla stått kring Rosenvång, Västervång och Nya Bellevue. Bilägare på Sibbarp säger sig på sociala medier även vara bland de utsatta.

På fredagsmorgonen upptäcktes att ett tjugotal bilar runt Rönneholmsparken hade fått sina däck sönderskurna. Om det finns något samband mellan den skadegörelsen och lördagsnattens händelser är okänt.

Läs mer: Tjugotal bilar med uppskurna däck i Slottsstaden

Foto: Camilla Marinus/läsarbild.

Foto: Alexander Nesse/läsarbild

Annons

Foto: Camilla Marinus/läsarbild.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan