AnnonsSkånska Energi

Modeföretaget Boozt tänker grönt - både ute och inne

Omställningen till grön energi har gett lägre energikostnader för e-handelsbolaget Boozt. – Vi har minskat vår energiförbrukning och samtidigt blivit ännu mer klimatsmarta, säger Jimmy Duholm, Director på Boozt Fulfillment Center.

Jimmy Duholm vandrar runt inne i Boozts enorma lager tillsammans med Helena Käll från Skånska Energi. Boozt säljer både mode och livsstilsprodukter.

Det är bråda dagar på Boozts lager längs med E6 utanför Ängelholm. E-handelns utveckling har fullständigt exploderat i och med pandemin och Boozts terminallager är i full färd med att byggas ut.

– Under 2017, när vårt nuvarande lager var färdigbyggt, tänkte vi att de här ytorna kommer räcka under en lång tid framöver. Sedan pandemin har vi helt fått tänka om, det har varit en enorm tillväxt. Vi omsatte över fyra miljarder i fjor, berättar Jimmy Duholm medan han visar runt i lagerlokalerna där paket i varierande färger och former svischar förbi på de olika transportbanden.

Energiförbrukning och hållbarhet hör ihop

Boozts hållbarhetsarbete återfinns i företagets alla led - inte minst när det gäller energiförbrukningen. Företagets hållbarhetsenhet arbetar löpande med att hitta nya former för att minska företagets klimatavtryck. Några som de bollar idéer med och får rådgivning av kring hållbar och grön energi är Skånska Energi. Sedan Boozt öppnade sitt lager utanför Ängelholm har Skånska Energi både försett dem med grön el och väglett dem i hur de kan sänka sina energikostnader utan att tumma på miljöaspekterna.

För Jimmy Duholm är Skånska Energis transparens rörande elkostnader och deras långa erfarenhet av att leverera grön energi två viktiga faktorer till deras långa samarbete.

Lampbyte gav lägre elräkning

– Vi benchmarkar regelbundet elmarknaden men det är få som är så öppna med sina omkostnader som Skånska Energi. Det inger förtroende. Man har tröttnat på företag som hävdar att de levererar den billigaste gröna elen och sedan, när man får fakturan, har de bakat in en mängd olika omkostnader. Skånska Energi gör det enkelt för oss kunder att förstå och se vad vi får för våra pengar.

Beslutet att byta ut lagrets alla halogenlampor till led-lampor har varit en viktig förändring i arbetet att kapa Boozts energikostnader och samtidigt bli mer hållbara, menar Jimmy Duholm.

– Jag skulle tro att det handlar om en halvering när det kommer till kostnader. Det är helt otroligt att en sådan enkel förändring kan ge så stora effekter.

Skånska Energi säljer bara hundraprocentigt grön el och hjälper gärna kunden att spara el.

Vill installera solceller på hela taket

Med hjälp av Skånska Energi består numera stora delar av taken på Boozts lagerlokaler av solceller. 255 kilowatt solceller genereras på vardera lagertak.

– Det enda som avhåller oss från att sätta solceller på hela takytan är nationella regelverk. Vi hoppas att dessa är på väg att ändras så att företag som vi, som inser att grön energi är enda vägen framåt – både för miljön och för lönsamheten – kan satsa ytterligare.

Helena Käll, företagssäljare på Skånska Energi, tycker det är roligt att ha en kund som är så ivrig med att spara energi och har så högt ställda klimatmål som Boozt.

– Det är spännande att arbeta med en kund som är fast inställd på att göra så klimatsmarta val som möjligt – och samtidigt spara energi och därmed pengar. Det medför att vi kan leverera konkreta och tydliga tjänster som är till nytta för företagets lönsamhet – och samtidigt bra för miljön.

Vill du veta mer om hur du kan optimera energianvändningen i företagets fastighet?

Läs mer här!

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy