Annons

Annons

Ishockey: Redhawks i SHL

Redhawks vill fylla arenan – alla biljetter för 50 kronor styck

Den 29 september försvinner många av coronarestriktionerna och publiktaket tas bort. Dagen därpå kommer de svenska mästarna Växjö till Arenan. Malmö Redhawks satsar på fullt hus och sänker priserna till 50 kronor per biljett.

– Det är så jäkla kul. Vi ser det här som ett sätt att betala tillbaka till alla som stöttat oss under resans gång, säger Patrik Sylvegård, vd och sportchef i Malmö Redhawks.

Fullsatt i Malmö arena den 5 mars 2016. Redhawks hoppas på något liknande mot Växjö den 30 september.

Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Annons

Klubben vill fira det positiva publikbeskedet och skapa en hockeyfest när det första tillfället ges.

– Vi har känt hela sommaren att vi vill göra något rejält. Men vi ska försöka undvika köbildningar, följa de instruktioner vi får och göra arrangemanget så säkert som möjligt, säger Patrik Sylvegård.

Hur mycket rymmer Arenan för en hockeymatch?

– Runt 12000 åskådare. Det känns som om det finns ett positivt hockeysnack i stan. Vi öppnar upp och visar publiken vilket lag vi har i år. Och vi har ett bra lag. Vi hoppas spelarna ska känna att staden Malmö står bakom laget, säger Patrik Sylvegård.

Stjärnan Carl Söderberg har återvänt efter tio år. Vad betyder det för er?

– Mycket! Och hela tiden mer och mer. Alla pratar och skriver om honom.

Bakom sänkningen av biljetterna till Växjömatchen den 30 september finns även Arenan, vars vd Karin Mårtensson också ser framemot den publika omstarten.

Annons

– Vi, precis som Redhawks, har ju längtat något oerhört efter det här beskedet och är glada över att kunna vara med och möjliggöra det här. Malmö arena är fantastisk på alla sätt, men behöver sin publik. Därför känns det här helt rätt, säger hon i ett pressmeddelande.

Annons

Patrik Sylvegård känner att en publikfest är ett perfekt avstamp på en speciell säsong. Klubben fyller 50 år i februari. 1972 bröt man sig loss från Malmö FF.

– Ett klockrent startskott på det här jubileumsåret, säger han.

Som ett led i detta ska Redhawks den 20 november anordna en match med profilerna från guldlagen 1992 och 1994.

– Det blir en jättestor uppslutning, det ska bli kul, säger Patrik Sylvegård som själv har två SM-guldmedaljer på sitt cv.

FOTNOT: Biljettsläppet till matchen den 30 september mellan Malmö Redhawks och Växjö sker den 22 september klockan 10 på Ticketmaster.

Fakta

Redhawks jubileumsår

20 november: I anslutning till SHL-mötet med Brynäs spelas en retromatch med guldvinnarna från 1992 och 1994.
26 februari: När Oskarshamn kommer på besök blir det något som klubben utlovar som en ”stor jubileumsmatch”.
Förutom detta ska Redhawks bygga upp en Hall of Fame i arenafoajén samt ge ut en jubileumsbok.

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy