Annons

Annons

Kultur

Bong
För mycket av det goda på El Sotano

Pizzorna lockar till källaren på Gamla väster.

Det här är en recension.Analys och värderingar är skribentens egna.

På El Sotano i Malmö är det pizzor och kalla, enklare rätter som dominerar den behändigt korta menyn.

Bild: Peter Frennesson

Annons

Efter att Café Basement flyttade ut har en annan restaurang med samma hjärtliga kvarterskrogspotential flyttat ner i källarlokalerna på Gamla väster i Malmö. Inredningen går numera i sobert petroleumblått och cognacsbrunt och klientelet ser ut att vara tjugo år yngre och mer intresserat av det breda gin och tonic-utbud som erbjuds än av en stor stark – som för rättvisans skull också serveras. Serveringspersonalen är sällsynt varm och mysig, mån om varje gäst.

Läs vidare med Digital!

8 kri veckan i 8 veckor

Läs Sydsvenskan för 8 kr/vecka i 8 veckor – därefter tillsvidare 119 kr/månad. Ingen bindningstid.

Säg upp när du vill.

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.
Vi är en del av Bonnier News (559080-0917)
Betalningar hanteras av Klarna

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy