AnnonsDubai Tourism

Världsutställning med fokus på framtiden

Ett år försenad öppnar nu Expo 2020. Världsutställningen i Dubai är en manifestation för en hoppfull global framtid. Sverige bidrar med spännande klimatlösningar och sköna skogspromenader.

Allt om Expo 2020 Dubai

190 länder bjuder på sina mest intressanta och innovativa idéer när Världsutställningen Expo 2020 öppnar dörrarna den 1 oktober. Under temat Connecting Minds – Creating the Future har ländernas paviljonger fått skapa rum som hittas i tre olika distrikt: möjligheter, mobilitet och hållbarhet.

OS i kunskap

Världsutställningen, som ofta beskrivs likt ett OS i kunskap, skulle egentligen öppnat i oktober 2020, men ett år senare står värdlandet nu äntligen redo.

– Expo 2020 Dubai har samarbetat nära med Dubai Health Authority (DHA) och andra ledande medicinska experter för att se till att alla som passerar grindarna kommer att känna sig helt säkra. För att en av de kommande årens mest innovativa globala sammankomster ska äga rum är säkerheten och välbefinnandet för alla besökare, personal och deltagare vår främsta prioritet, säger Sconaid McGeachin, Senior Vice President-Communications för Expo 2020 Dubai.

The Forest

18 meter upp i luften

Den svenska paviljongen heter The Forest och vill visa på hållbarhet i praktiken. Följdriktigt är den 18 meter höga konstruktionen byggd helt i trä och tre gånger så många träd som behövdes för paviljongen har därefter planteras i skogarna i Dalarna. Genom att använda alternativa material istället för betong och stål räknar man också med att spara 1 000 ton koldioxid.

The Forest är skapad av den Stockholmsbaserade trion Alessandro Ripellino Architects, Studio Adrien Gardère och Luigi Pardo Architetti. Ambitionen är att låta besökarna uppleva en svensk skogspromenad där man får möta olika oväntade upplevelser i en fullt uppkopplad och interaktiv miljö. Svenska paviljongen kommer att fokusera på nya sätt att bygga Det smarta samhället; med aktuella teman som teknik, life science, framtidens transporter och cirkulära ekonomier.

Hela utställningen genomsyras också av en enorm mängd upplevelser inom bland annat gastronomi, konst och kultur.

Här är några events att se fram emot under Expo 2020:

# World Food Day

En offentlig tillställning för att fira World Food Day, som efterlyser global solidaritet när det gäller att öka medvetenheten kring det växande problemet med hunger – och att försöka skapa ett säkert system för att kunna erbjuda en värld med god mat för alla.

16 oktober

# Beyond Walls

De gigantiska freskerna som visar två sammanflätade händer har redan lockat publik över hela världen. De är skapade i biologiskt nedbrytbar färg och bär ett starkt budskap om enighet för mänskligheten. Fångad av drönare över Al Forsan Park kommer besökaren snart att känna sig som en del av den största mänskliga kedjan i världen.

27-29 oktober

# Expo Beats: Jubilee Beats

En unik månatlig festival som tar besökare med på en resa runt om i världen med hjälp av musik, dans och kultur.

20 november

# Knowledge & Learning

Temavecka kring kunskap och lärande – med utgångspunkt i frågan hur vi utmanar våra kunskaper idag för att förbereda oss för framtiden.

12-18 december

Mer info om Expo 2020 Dubai här

Fakta:

EXPO 2020:

När: 1 oktober 2021 - 3 mars 2022 arrangeras Världsutställningen för första gången i Mellanöstern. I Dubai samlas hela världen med fokus på samarbete och för att inspirera till hur vi kan hitta nya lösningar på vår tids största utmaningar. Världsutställningen har fascinerat världen i snart 170 år, och på Expo 2020 Dubai deltar över 190 olika nationer. För första gången har också samtliga deltagare en egen paviljong, där länderna kommer visa upp sin kultur, teknologi och sina bidrag för resten av världen.

Resa hit: Emirates flyger direkt från Stockholm och Köpenhamn till Dubai flera gånger i veckan.

Allt om Expo 2020 Dubai

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy