Annons

Annons

Annons

Skåne

Skattesmäll för Måns Zelmerlöw efter tomtköp i Båstad

För fem år sedan köpte Måns Zelmerlöw en tomt på Tuvelyckan i Båstad för 50 000 kronor. På tok för billigt, anser Skatteverket som nu upptaxerar artisten med 700 000 kronor.

Måns Zelmerlöw.

Bild: Anders Malmberg

Priset för den 900 kvadratmeter stora tomten på Tuvelyckan var 100 000 kronor när Måns Zelmerlöw i mars 2016 skrev på köpekontraktet.

I en intervju i HD berättade artisten om tomtaffären.

Annons

Annons

Men han behövde bara betala 50 000 kronor, resterande del var betalning för en 30 minuter lång spelning i samband med en invigning.

Det dröjde fyra år innan Måns Zelmerlöw upplyste Skatteverket om upplägget och priset för tomtaffären.

–  Ofta är det så att man kommer på att man skulle ha varit lite tydligare. Därför dröjde det, men han lämnade uppgifterna till Skatteverket helt frivilligt och utan förfrågan, säger Måns Zelmerlöws advokat Per-Hans Berg till HD och Sydsvenskan.

Priset för tomten på Tuvelyckan var 100 000 kronor. På tok för billigt enligt Skatteverket.

Inte desto mindre visade Skatteverket fördjupat intresse för tomtaffären. En utredning resulterade i att Måns Zelmerlöw upptaxerades med 700 000 kronor.

Skatteverket anser nämligen att priset för tomten var alldeles för lågt och att skäligt marknadspris för en tomt av den storleken i ett attraktivt område som Tuvelyckan var 750 000 kronor.

Att Måns Zelmerlöw och hans advokat överklagade beslutet och hävdade att det rörde sig om ”ospecificerad tomtmark” hjälpte inte.

Nu har även förvaltningsrätten sagt sitt. Domstolen går på Skatteverkets linje och menar att de 700 000 kronor som Måns Zelmerlöw fick i rabatt vid tomtköpet ska betraktas om inkomst. Artistens invändning att han fått tomten i form av en gåva godtas inte.

Annons

Annons

– Jag har ännu inte hunnit tala med Måns Zelmerlöw men jag skulle tro att vi överklagar domen, säger advokat Per-Hans Berg.

Tidningen har sökt Måns Zelmerlöw via hans manager Helene Wigren som meddelar att Måns Zelmerlöw är på resande fot den här veckan.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan