Annons

Annons

opinionCoronapandemin

Aktuella frågor
”Att politiker avstår från att fatta tvingande beslut om vaccination handlar om feghet.”

Att inte kräva att all personal som arbetar inom sjukvård, vård och omsorg ska vara vaccinerade innebär att fler än nödvändigt dör i förtid, skriver Bo Sjöström, tidigare förvaltningschef i Malmö.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

Det får inte vara upp till den enskilda arbetstagaren om han eller hon ska vara vaccinerad eller ej, skriver Bo Sjöström. Bild: Ronalds, Pixabay

Annons

Sveriges riksdag, regering, ansvariga för regionernas sjukvård och kommunernas politiker har gemensamt ansvar för att ”äldre och sköra” går en förtida död till mötes.

Under pandemin har medellivslängden i Sverige minskat. Huvudorsaken är att äldre på särskilda boenden blivit smittade av covid. Utöver bristande skyddsutrustning är smittspridningen hos ovaccinerad personal en avgörande faktor.

Att inte kräva att all personal som arbetar inom sjukvård, vård och omsorg – alla de som dagligen möter dem som under pandemin kallats ”sköra” – ska vara vaccinerade, innebär att fler än nödvändigt dör i förtid.

Det får inte vara upp till den enskilda arbetstagaren om han eller hon ska vara vaccinerad eller ej.

Politiker på alla nivåer, nationell, regional och kommunal, anger olika skäl till att de avstår från att fatta tvingande beslut om vaccination för berörda personalgrupper. De pekar på allt ifrån grundlagsskydd till arbetslagstiftning. Men i själva verket handlar det om politisk feghet inför nästa års val.

Annons

Annons

För dem som har anhöriga ”sköra” är det en självklar rättighet att den som är i behov av vård ska skyddas från personal som valt bort att vaccinera sig och därmed utgör ett allvarligt hot mot alla i sin omgivning.

Riksdag och regering har under hela pandemin låtit Folkhälsomyndighetens strategi styra, vilket i flera frågor nog varit klokt. Men när det gäller lagstiftning gömmer politikerna sig bakom myndigheten.

Trots läget i riksdagen, där inget parti har majoritet, och det kommande valet, bör det vara fullt möjligt att få fram en undantagslag som gör att anställningsskyddet förändras.

Idag tar arbetsgivare som tillåter ovaccinerade att arbeta inte sitt arbetsmiljöansvar. Enligt arbetsmiljölagen ska arbetsgivare vidta alla kända åtgärder för att förhindra att personskada uppstår. Även om kolleger som är vaccinerade kanske inte blir allvarligt sjuka i covid utsätter de som är ovaccinerade dem för uppenbar risk. Att Arbetsmiljöverket eller huvudskyddsombuden på arbetsplatserna inte tar upp detta är anmärkningsvärt.

Region- och kommunpolitiker är de som snabbast kan se till så att alla anställda blir vaccinerade. De kan använda den redan existerande arbetsrätten. I de anställningsavtal som gäller idag finns självklart inga krav på vaccination, eftersom ingen kunde förutse dagens situation som troligtvis kommer att upprepas framöver.

Annons

Ändå har region- och kommunpolitiker, som arbetsgivare, möjlighet att använda två olika vägar för att se till att all personal är vaccinerad.

Annons

• Den hårda vägen. Alla anställningsavtal sägs upp och arbetsgivaren erbjuder nya anställningsavtal. Det har inte varit ovanligt vid större omorganisationer där anställda fått nya arbetsuppgifter och arbetsplatser. Ibland har det gjorts i samarbete med de fackliga organisationerna. Vid större omorganisationer har det oftast funnits plats för alla tidigare anställda men ibland har uppsägningar skett.

Arbetsgivarna, det vill säga regionerna och kommunerna, bör ifrågasätta om en ovaccinerad anställd står till arbetsgivarens förfogande för att utföra sina uppgifter, idag innebär det utan att försätta vårdtagare och kollegor för allvarlig smittrisk. Hade det rört sig om enstaka fall hade det kanske gått att omplacera ovaccinerad personal inom organisationen, men nu är vägran att vaccinera sig sannolikt saklig grund för det som går under beteckningen ”uppsägning av personliga skäl”. Almega, arbetsgivarorganisationen för privata vårdföretag, har framfört en liknande uppfattning. Kommunernas motsvarighet, Sveriges kommuner och regioner, SKR, som är politiskt styrd har inte gjort några tydliga uttalanden när det gäller möjligheterna att lösa frågan avtalsvägen.

Annons

• Den andra, lättare vägen, går via ekonomiska incitament, helt enkelt högre lön för dem som vaccinerar sig och som frivilligt skriver om sina anställningsavtal. Politiker på alla nivåer har länge sagt att man ska satsa på vård- och omsorgspersonal. Nu har de ett gyllene tillfälle att gå från ord till handling. Finns det någon som idag tycker att vårdpersonal inte förtjänar högre lön?

Annons

SKRIBENTEN

Bo Sjöström, f d förvaltningschef i Malmö. Han har varit socialchef i västra Malmö, stadsdelschef i Hyllie och fritidsdirektör i staden.

Vill du också skriva på Aktuella frågor? Så här gör du.

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy