Annons

Annons

Coronapandemin

Insändare
Pandemin är inte över – vi borde inte bete oss som att den är det

Detta är en insändare.Åsikterna är skribentens egna.

Är pandemin verkligen över? Ja, denna fråga har jag ställt mig några gånger de senaste dagarna. Nästan alla, i alla fall de flesta, pandemirestriktionerna har nu upphört i Sverige.

Även avrådan från icke-nödvändiga utlandsresor hävdes den 1 oktober. Och alla verkar vara nöjda och glada!

Hurra, nu kan vi kolla hockey och fotboll på arenorna igen. Även konserthuset och teatern öppnar upp för publik. Vad bra och positivt!

De flesta av våra vänner och bekanta är fullvaccinerade. De säger: "Vi är ju fullvaccinerade, då är smittorisken minimal".

Men då hänvisar jag till en mycket bra, informativ och upplysande artikel på sporten i Sydsvenskan den 14 september med rubriken: "Asllani smittad trots vaccin".

Den kända kvinnliga landslagsspelaren i fotboll, Kosovare Asllani, blev smittad av covid-19 under sin Sverigesemester efter OS i Tokyo.

Annons

Trots att hon var fullvaccinerad drog hon ändå på sig smittan och blev sjuk. "Det blev en värre smäll än vad jag hade väntat mig", sa Kosovare Asllani då.

Vad kan vi då lära oss av detta? Även en vältränad yngre fotbollsspelare kan få en allvarlig variant av smittan. Vad händer då med oss otränade, kan man faktiskt fråga sig.

Annons

Fredagen den 1 oktober hävdes som sagt reserestriktionerna till utlandet. Då blir det åter fritt fram för semesterresor till solen.

Personligen har jag verkligen inte alls någon lust till några utlandsresor just nu och i detta osäkra pandemiläge.

Vi hade gärna velat åka ner till trevliga staden Milano igen och lyssnat på opera på världskända operan La Scala. Hur ser förövrigt smittspridningen ut i dagens Italien och Milano?

Dessutom hade det väl ändå inte varit någon positiv semesterupplevelse att (behöva) promenera omkring med munskydd/visir i centrala Milano?

Det avlider fortfarande covid-19 patienter runt om i Europa. I Sverige närmar vi oss 15 000 avlidna. Nej, pandemin är långt ifrån över.

Men om bara näringslivet, nöjeslivet och ekonomin fungerar, ja, då verkar allt vara frid och fröjd i världen?

Carl-Gustav Pernbring

Helsingborg

Vi vill ha din åsikt - så här gör du

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy