Annons

Annons

Skåne

Örenäs slott ställer in alla bröllop – massor med par drabbas

Örenäs slott ska totalrenoveras. Därför ställs nu alla bokade bröllopsfester in. Istället erbjuds brudparen att fira på något av bolagets andra anläggningar.

Men för Emil Beltran och fästmön Viktoria Siloo är det en klen tröst.

– Om man har bokat ett slott så vill man inte ha bröllopet på ett spa.

Emil Beltran och Viktoria Siloo hade bokat en bröllopsfest för 50 personer, varav de flesta även skulle sova över på Örenäs slott. Med bara åtta månader kvar till vigseln måste de nu hitta nya lösningar.

Bild: Michael Lundblad

Annons

Örenäs slott stänger ner hela anläggningen från och med den 1 januari. Anledningen är en stor renovering och utbyggnad som beräknas stå klar under hösten 2023.

I och med renoveringen avbokas samtliga bokningar för 2022 och 2023.

För brudparet Emil Beltran och Viktoria Siloo från Hjärnarp slog beskedet ned som en bomb på onsdagskvällen.

– Vi ska gifta oss den 17 juni nästa år och bokade Örenäs slott för flera månader sedan. Och så ringer de nu och säger att allt är avbokat, berättar Emil Beltran.

Med bara åtta månader kvar till bröllopet, fotografen betald och brudklänningen hängandes där hemma står nu paret utan festlokal.

– Vi har ringt runt till varenda slott söder om Stockholm, men det är fullbokat, säger Emil Beltran.

”Alltihop är så märkligt. Man kan ju tycka att de kunde ha väntat ett åt med att renovera, istället för att behöva avboka alla”, menar Emil Beltran och fästmön Viktoria Siloo.

Bild: Michael Lundblad

Annons

Annons

Har full förståelse för att de är besvikna

Totalt skulle ett 30-tal bröllop ha firats på Örenäs slott under 2022.

Mikael Pettersson, vd på Örenäs slott, tycker att det är oturligt att gästerna drabbas.

– Det var ett svårt beslut att ta och det har diskuterats många olika lösningar för att kunna hålla slottet öppet en säsong till. Men till slut kom man fram till att det trots allt blir bäst så här, säger han och fortsätter:

– Jag har full förståelse för att de är besvikna. Några par har dessutom redan skjutit fram sina bröllop ett år på grund av pandemin, och så kommer det här. Jag kan inte annat än att beklaga.

När ombyggnationen är klar räknar ägaren ESS Group med att kunna tredubbla antalet anställda, från dagens cirka 50 till 200.

Bild: Mats Roslund

Annons

Göteborgsbaserade ESS Group köpte Örenäs slott av LO i somras.

Enligt bolagets vd Jesper Stenberg beror det plötsliga renoveringsbeskedet på att det finns ett bygglov som kräver att arbetet måste påbörjas inom nästa år.

Annons

– Vi kommer lägga drygt 200 miljoner på att rusta upp och bygga ut anläggningen. När det står klart kommer det bland annat finnas två nya restauranger, flera nya hotellrum och nya pooler. Det kommer att bli en riktig pärla, säger han.

Vi arbetar med att hitta individuella lösningar

Han har samtidigt full förståelse för att de drabbade brudparen känner sig överkörda.

– Bröllopsdagen är en av de största dagarna i ens liv, och vi har enorm respekt för det. Vi arbetar med att hitta individuella lösningar och kommer så gott det går att erbjuda brudparen att fira på någon av våra andra destinationer, som till exempel Falkenberg strandbad, säger Jesper Stenberg.

Men för Emil Beltran och Viktoria Siloo är en sådan lösning inte aktuell.

– Om man har bokat ett slott så vill man inte ha bröllopet på ett spa, säger Emil Beltran.

Emil Beltran och Viktoria Siloo hade planerat drömbröllopet på Örenäs. Nu blir det inget med det. ”De har verkligen satt oss på pottkanten. Men vi kommer i alla fall få tillbaka handpenningen”.

Bild: Michael Lundblad

Annons

Annons

Läs mer: Hotellkedja köper Örenäs slott – planerar att nyanställa

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy