AnnonsNilssons Möbler och Inredning

Sov bättre med rätt madrass

Vi människor sover ungefär en tredjedel av livet. Sömnen är viktig för välmående och hälsa. Därför bör du skaffa en bra madrass så att du kan sova gott om nätterna.

Bosse Nilsson, sängexpert på Nilssons Möbler och Inredning.

– En dålig eller obekväm madrass kan störa nattsömnen och till och med orsaka smärta, säger Bosse Nilsson, sängexpert på Nilssons Möbler och Inredning. Vi har bara en kropp och den måste vi vara rädda om. En ny madrass är inte någon stor investering om det kan bidra till att du mår bättre och får vakna utvilad på morgonen.

Det finns olika typer av sängar: ramsängen består av en resårmadrass i en träram, kontinentalsängen är lite högre och har flera lager av sköna madrasser, och den ställbara sängen som erbjuder extra komfort och flexibilitet.

– En ställbar säng är perfekt för dig som har svårt att komma i eller kliva ur sängen. Med en kontroll kan du justera höjden på fotändan och huvudändan för att hitta en ligg- eller sittställning som är anpassad för just din kropp. Vi är alla olika och det är individuellt om man föredrar en mjuk eller lite hårdare madrass. Det är därför vi har så många madrasser och sängar att välja på, säger Bosse Nilsson.

När du har fått hem din nya säng kan det ta ett tag innan kroppen har vant sig vid den nya madrassen. Så småningom formar sig sängen efter din kropp.

– För att förlänga livslängden på din madrass bör resår- och bäddmadrasser vändas regelbundet, både längs- och breddvis minst ett par gånger om året. Ett annat tips är att använda tvättbara madrasskydd, säger Bosse Nilsson.

På den 700 kvadratmeter stora sängavdelningen på Nilssons Möbler och Inredning samsas madrasser, sängar och sängbord från många kända skandinaviska märken. Här kan du hitta allt för ditt sovrum.

Det går också bra att förboka en tid för personlig rådgivning

– Om du är osäker på vad du letar efter är det bara att komma in i butiken och be någon i personalen om hjälp. Vi gör alltid vårt yttersta för att du ska få bästa möjliga komfort och sova gott om nätterna, avslutar Bosse Nilsson.

Medarbetarna på Nilssons Möbler och Inredning besitter stor kunskap och delar gärna med sig av sina synpunkter och kloka idéer. Vill du veta mer om hur du väljer rätt säng och tar hand om din madrass på bästa sätt? Besök sänghuset tvärs över parkeringen. Det är öppet sju dagar i veckan året runt. Det går även bra att handla i nätbutiken på hemsidan

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på [email protected]
Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy