Annons

Annons

Coronapandemin

Regeringen vill förlänga pandemilagen igen

Socialminister Lena Hallengren (S) håller en pressträff om förslag kopplade till pandemilagen. Arkivbild.

Annons

Regeringen föreslår att den tillfälliga pandemilagen ska förlängas till 31 maj 2022, istället för att gälla till 1 februari 2022. Anledningen till initiativet är att säkerställa en god beredskap för att hantera pandemin, skriver regeringen.

Dock föreslås vissa förändringar, till exempel ska inte regeringens möjlighet att stänga verksamheter finnas kvar. Det ska inte heller vara möjligt för regeringen att reglera hur många människor som får vistas på allmän plats.

Däremot behöver den förlängda pandemilagen vara på plats för att regeringen ska kunna använda vaccinbevis som en smittskyddsåtgärd, om förslaget om vaccinbevis som smittskyddsåtgärd på allmänna sammankomster och offentliga tillställningar blir verklighet. Förslaget om vaccinbevis skickades ut på remiss i september.

Sista dagen för myndigheter och organisationer att lämna synpunkter på regeringens förslag om en förlängd pandemilag är den 1 november.

Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy