Annons

Annons

Annons

Konferensen om Förintelsen

Trafikstörningarna i Malmö – fortsätter under onsdagen

Trafikstockningar, inställda bussturer och avspärrningar mötte Malmöborna på tisdagen, när det enorma säkerhetspådraget inleddes inför Malmö forum. Mer störningar blir det under onsdagen.

Text

Bild: Patrick Persson

Annons

Polisen spärrade av stora områden av centrala Malmö på tisdagen. Deltagarna i den stora förintelsekonferensen bor på Malmö Live, medan konferensen hålls på Malmömässan i Hyllie.

Polisen är medveten om att avspärrningarna påverkar Malmöborna, men säger att det inte varit upprörd stämning i stan.

– Men vi förstår att det finns folk som är missnöjda, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen.

Annons

Trafikstörningarna fortsatte under tisdagskvällen. Men det är framför allt på onsdagen det blir längre påverkan på trafiken.

Annons

– Nästa riktigt stora är imorgon [onsdag] förmiddag och eftermiddag-kväll då framför allt vägarna mellan Malmö Live och Malmömässan kommer ha väldigt stora störningar i trafiken när delegationerna ska till själva forumet på Malmömässan, säger Jimmy Modin.

Han uppmanar dem som inte behöver ta bilen att inte göra det.

– Måste man så ska man räkna med att det kommer ta längre tid än vanligt. Så rådet är att ge sig av i god tid. 

Inga stadsbussar gick under flera timmar på tisdagen. Detta för att undvika att fastna i trafikstockningar. Från strax efter lunch stod bussarna stilla, och började inte köra igen förrän efter klockan 18 på kvällen.

– Det har att göra med avspärrningarna, så det gäller all trafik. Kollektivtrafiken är bara en del, och det var därför vi tog det här beslutet, säger Kajsa Jacobsson, presschef vid Skånetrafiken.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan