AnnonsVisitDenmark

Hitta ditt nya favorithotell när Köpenhamn hälsar välkommen igen

Ett lyxigt före detta postpalats, en modern hybrid eller ett flytande hotell med bara ett rum? De senaste åren har Köpenhamns hotellscen utökats med flera nya och spännande boenden. Här är fem heta alternativ för dig som vill ha ett rum utöver de vanliga.

Nyrenoverat boutiquehotell

Köpenhamns senaste boutiquehotell, The Huxley Copenhagen, har ett av Köpenhamns bästa lägen: på Peder Skrams Gade nära Kongengs Nytorv, Strøget och Nyhavn. Hotellet hette tidigare Best Western Hotel City Copenhagen, men har nu nyöppnat med nytt namn och utseende efter en omfattande renovering. Bland de 82 rummen finns alltifrån små, smarta ekonomirum till rymligare alternativ med fri minibar – och en juniorsvit fylld med danska möbelklassiker. Inredningen är genomgående sofistikerad och inspirerad av såväl dansk design som de vackra, omgivande kvarteren.

Här finns också Huxley Lounge, en liten och mysig bar som är den perfekta återhämtningsplatsen efter en dag på stan.

Femstjärnig 50-talsikon

Den 1 september öppnade NH Collection Copenhagen, ett nytt femstjärnigt hotell med 394 rum i en ikonisk 1950-talsbyggnad vid Knipplesbro mellan city och Christianshavn.

Rummen är inredda i skandinavisk stil och flera har fin utsikt över hamnen – be om ett rum högst upp om du vill kunna blicka ut genom fönster från golv till tak. Här finns också två restauranger och cocktailbaren Bottles & Jars, som har en michelinkock vid rodret. Dessutom erbjuds room service dygnet runt – som sig bör på ett femstjärnigt hotell.

Minihotell på vatten

Ett av de coolaste nya tillskotten är Kaj Hotel – som varken är ett klassiskt hotell eller en husbåt, utan något mittemellan. Kaj kan också beskrivas som 16 kvadratmeter hygge, byggt av återvunna och överblivna material. Trots det begränsade utrymmet känns Kaj rymligt, mycket tack vare de ljusa färgvalen och smarta inredningslösningarna. Ägarna bodde många år på en husbåt och intresset för att hyra deras hem gjorde att de bestämde sig för att lansera det unika boendet på Holmen i centrala Köpenhamn. Här vaknar man till vågornas kluckande och frukostgröten kan avnjutas med benen dinglande över vattnet. Och blir du sugen på att ge dig ut på vattnet finns kajaker till gästernas förfogande.

Ägarparet utfärdar dock en varning för beroende: många av deras gäster frågar var de köpt de sköna lakanen och täckena, efter att ha fått ett plötsligt behov av att uppgradera sin egen säng.

Nordens hetaste postkontor

Strax innan pandemin slog till öppnade Villa Copenhagen, som sedan dess har blivit ett av stadens mest omtalade nya hotell. Det ligger alldeles intill centralstationen, i ett gammalt postkontor från 1912 som har totalrenoverats och fyllts med moderna faciliteter och instagramvänlig design. Vid sidan av de 390 hotellrummen och sviterna har det femstjärniga hotellet restaurang, bar och gym. Och högst upp, på hotellets takterass, gömmer sig en relaxavdelning med bastu och en 25 meter lång pool. Den värms upp av överflödsvärme från byggnaden och är bara ett av flera exempel på hotellets hållbarhetstänk.

Modernt hybridhotell

Zoku Copenhagen är ett nytt hotellkoncept som enklast kan beskrivas som ett modernt lägenhetshotell – och ett utmärkt alternativ för såväl barnfamiljer som moderna nomader som vill stanna lite längre och kombinera arbete med nöje.

Här finns flera olika rumstyper att välja mellan, från dubbelrum till ”Zoku Loft XXL”, ett 40 kvadratmeter stort rum med walk in closet, kök och gott om arbetsutrymmen. För filmälskarna finns även särskilda rum utrustade med en stor filmduk framför sängen.

Hotellet har också flera härliga utrymmen för alla som vill socialisera, som ett gemensamt vardagsrum med bibliotek och öppen brasa, ett kafé som byter skepnad till bar kvällstid, flera coworking-platser – och ett arbetsbord som kan förvandlas till ett pingisbord.

Zoku är beläget på ön Amager, med närhet till såväl natur och vatten som stadens nya, trendiga stadsdel Ørestad.

Fakta

Planera din resa

Ta dig direkt till Köpenhamn via Øresundsbron eller med ForSea från Helsingborg till Helsingør

Få mer inspiration till allt som händer i byen här.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan