Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Ishockey: Redhawks i SHL

Alsenfelt om att nobbas av Tre Kronor: ”Kanske inte gillar hur jag spelar”

Han har varit en av Sveriges främsta målvakter de senaste säsongerna. Men landslagsspelet har lyst med sin frånvaro för Oscar Alsenfelt.

– Kanske att de inte gillar hur jag spelar riktigt, jag följer ju inte riktigt ramarna tekniskt och så som Stefan Ladhe, [målvaktstränaren i Tre Kronor] där uppe gillar, säger han.

Redhawksmålvakten Oscar Alsenfelt.

Bild: Bildbyrån

Annons

Bortsett från tre landskamper under sin tid i Leksand har Malmö Redhawks målvakt Oscar Alsenfelt inte fått någon chans i Tre Kronor. Detta trots att han under flera år varit en av SHL:s främsta målvakter.

Men att det knappt blivit något landslagsspel är inget som 34-åringen tar personligt.

– Jag tror att de inte tyckte att jag var tillräckligt bra, vilket är fel om du tittar på det statistiskt i SHL. Jag antar att det har att göra med att de inte tror att jag kan göra samma grejer på internationell nivå, säger Oscar Alsenfelt i Sydsvenskans Redhawkspodd och fortsätter:

Jag skulle kunna sitta här och säga att det är för att jag inte bor i Stockholm.

– Det är väl det enda jag kan tänka på. Jag skulle kunna sitta här och säga att det är för att jag inte bor i Stockholm och att de tar många därifrån. Kanske att de inte gillar hur jag spelar riktigt, jag följer ju inte riktigt ramarna tekniskt och så som Stefan Ladhe, [målvaktstränaren i Tre Kronor] där uppe gillar.

Annons

Annons

När Malmö Redhawks 2015 slog ut Leksand från SHL lämnade Alsenfelt Dalarna för Malmöklubben, som han spelade i som junior.

Där har med tiden blivit en allt viktigare pusselbit och stått för många avgörande prestationer för Malmö Redhawks del.

Jag tror inte han [Stefan Ladhe] gillar min stil, men jag tror inte det har med mig att göra som människa.

Själv menar Alsenfelt att hans stil skiljer sig från många andra. Kanske till det sämre när det gäller landslagsspel.

– Jag tror inte han [Stefan Ladhe] gillar min stil, men jag tror inte det har med mig att göra som människa. Jag tror att de tyckte att det var andra som var bättre. Jag hoppas det, annars är det ju fel på både honom och systemet. Jag litar på den processen, säger Oscar Alsenfelt i Redhawkspodden.

Oscar Alsenfelt har bara fått några få chanser i Tre Kronor.

Bild: Petter Arvidson/Bildbyrån

Vad är det i din stil och sticker ut i så fall som kan tolkas negativt ur ett annat målvaktsperspektiv?

Annons

– Svårt att förklara men om du hade frågat någon annan målvakt varför de lyckades så bra i en säsong, så tror jag att många hade börjat svara för att de ändrade det här tekniskt eller fysiskt.

Oscar Alsenfelt berättar att han inte följer ett bestämt mönster.

– Vilket gör att om du inte utgår från exakt hur du ska göra hela tiden så blir det mer lite på intention och hur du känner där och då. Att vara i nuet är viktigt för mig. Därför kan jag inte alltid tänka på hur jag ska göra utan det bara händer, säger Oscar Alsenfelt.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy