Annons

Annons

Annons

Tunna blå linjen

Här är de fyra nya poliserna i ”Tunna blå linjen”

Nästa vecka sätter inspelningarna av succéserien ”Tunna blå linjen” igång i Malmö. Sydsvenskan kan idag avslöja att tittarna ska få lära känna fyra nya poliser under andra säsongen. En av dem spelas av Mustafa al-Mashhadani, tidigare känd som komikern Almushi.

Text

Malou Marnfeldt, Mustafa al-Mashhadani, Robert Bengtsson och Johannes Lindkvist dyker upp som fyra nya poliskaraktärer i ”Tunna blå linjen”.

Annons

Sommaren 2019 drog inspelningen igång av tv-serien ”Tunna blå linjen”. En dramaserie om ett antal polisers vardag i Malmö.

När serien sedan fick premiär i januari 2021 blev det en ordentlig framgång. Dramaserien slog inte bara rekord för dramaserier på SVT Play. ”Tunna blå linjen” vann även pris för ”Årets program” på Kristallengalan och häromdagen fick serien ett hedersomnämnande av internationella tv-priset Prix Europa.

Den kommande veckan är det dags att sätta igång inspelningarna av säsong två i Malmö. Men Sydsvenskan kan redan nu avslöja att fyra nya poliser gör intåg i den nya säsongens persongalleri.

Produktionsbolaget Anagram vill egentligen inte avslöja något om nya karaktärer nu, men när Sydsvenskan kontaktar dem med frågor om fyra skådespelare och deras roller i ”Tunna blå linjen” går de med på att ge en kortfattad beskrivning av karaktärerna.

Annons

Annons

Det mest välkända namnet bland de fyra nya skådespelarna är Mustafa al-Mashhadani. Som ung Malmökille började han spela in humorklipp och lade ut på Facebook under namnet Almushi. Snabbt hade han över 60 000 följare.

Men sedan dess har skådespelandet tagit över. Han har spelat en av huvudrollerna i Alexander Abdallahs uppmärksammade ”Jag skiner inte utan er mina bröder”. Och han och Abdallah har även gjort kortfilmen ”Vi var barn då” tillsammans.

Nu ska Mustafa al-Mashhadani spela rollen som polisen Khalid i ”Tunna blå linjen”. ”Khalid är en kändispolis som är flitig föredragshållare med egen youtubekanal och många engagerade följare”, enligt Anagrams karaktärsbeskrivning.

Mustafa al-Mashhadani ska även göra en av rollerna i Malmö stadsteaters utomhusuppsättning ”Robin Hoods hjärta” på Malmöhus slott i sommar.

En av de andra nya skådespelarna dök faktiskt upp kort i säsong ett. Robert Bengtsson spelade då en polis som deltog vid en razzia på en lägenhetsbordell. Nu ska han göra rollen som polisen Olle, som Anagram beskriver som ”en glad typ vars positiva livsinställning har fått sig en törn i samband med att han ska bli pappa”.

Robert Bengtsson har även synts i flera musikaler genom åren och i filmen ”Yarden”.

Malou Marnfeldt har arbetat i filmbranschen en hel del, mest bakom kameran. Nu ska hon göra rollen som Fanny. ”Nyutexaminerad polis som är ung på utsidan och gammal på insidan”, enligt Anagrams beskrivning.

Annons

Johannes Lindkvist har synts i såväl ”Kinky boots” på Malmöoperan som i tv-serien ”Bron”. Nu ska den Malmöfödde skådespelaren spela Osmond i ”Tunna blå linjen”. Anagram beskriver honom som en ”ambitiös och målmedveten polisaspirant”.

Den andra säsongen av ”Tunna blå linjen” är tänkt att ha premiär hösten 2022.

Håll koll på nyheter kring ”Tunna blå linjen” – följ Dygnet Runt på Instagram.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan