Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

opinionLund

Aktuella frågor
”Inga beslut är fattade när det gäller Malmö Airport, Sturup”

Kommunpolitikerna drar förhastade och felaktiga slutsatser av vad som nu sker, skriver Jörgen Brandt, Luftfartsverket.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

För att möta omvärldens krav och behovet av utveckling behöver Luftfartsverket pröva vilka möjligheter det finns till effektiviseringar, skriver Jörgen Brandt.

Bild: Nelly Herzberg

Annons

Philip Sandberg (L), kommunstyrelsens ordförande i Lund, och Linda Allansson Wester (M), kommunstyrelsens ordförande i Svedala, är oroliga för att Luftfartsverket undersöker möjligheten att centralisera flygledningscentralen på Malmö Airport, Sturup, till Arlanda (Aktuella frågor 16/10).

Annons

Annons

De två kommunpolitikerna slår fast att ”Centraliseringen till Stockholm måste upphöra”.

Men det är att dra förhastade och felaktiga slutsatser av vad som nu sker. Det som nu pågår är en förstudie. Inga beslut är fattade.

Till följd av coronapandemin står flygbranschen inför stora utmaningar. Intäkterna har minskat radikalt. Luftfartsverket behöver skapa en mer kostnadseffektiv verksamhet.

För att möta omvärldens krav och behovet av utveckling behöver Luftfartsverket, liksom alla organisationer, pröva vilka möjligheter det finns till effektiviseringar. Den inledda förstudien är ett led i ett sådant arbete.

Luftfartsverkets huvuduppgift är att tillhandahålla en säker, effektiv och miljöanpassad flygtrafiktjänst för civil och militär luftfart i hela landet.

SKRIBENTEN

Jörgen Brandt, uppdragsledare för Luftfartsverkets förstudie kring konsolidering

Vill du också skriva på Aktuella frågor? Så här gör du.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy