Annons

Annons

Annons

kultur

Ida Ölmedal
Vem tycker du ska få Sydsvenskans kulturpris 2021?

Nu kan du föreslå din favorit.

Text: 

Det här är en kulturartikel.Analys och värderingar är skribentens egna.

Snart börjar kulturredaktionen arbetet med att utse årets kulturpristagare. Det är ett jobb som gör mig både stolt och lite nervös. Den förpliktigar, listan över kulturpersonligheter som fått priset sedan 1949. Där finns de flesta skånska namn som satt stort avtryck – från Hjalmar Gullberg och Birgit Nilsson till Peps Persson, Jason ”Timbuktu” Diakité och Liv Strömquist.

Annons

Ibland är det som att priset oväntat ådagalägger ett dolt band mellan generationer. Så var det när årets pristagare, Malmöförfattaren Andrzej Tichý, fick priset 50 år efter Birgitta Trotzig – akademiledamoten som skrev med samma blick för mänsklig utsatthet.

Annons

Vi vet också att intresset för priset är stort bland er läsare – bara digitalt lästes pristagarintervjun med Andrzej Tichý omkring 100 000 gånger.

Därför vill vi i år ge er möjligheten att vara med och bidra! Vem tycker ni ska få Sydsvenskans kulturpris 2021? Det ska vara en kulturperson med anknytning till Skåne som gjort ett förtjänstfullt avtryck under lång tid – det är alltså inte ett pris för årets prestationer. Skicka in era förslag nedan!

Priset delas ut av Sydsvenskans chefredaktör och kulturredaktionen, som alltså är jury, tillkännager pristagaren efter nyår.

Ida Ölmedal är kulturchef.

Inbäddat innehåll

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan