Annons

Annons

Annons

Per T Ohlsson 1958–2021

Per T Ohlsson har gått bort

Sydsvenskans senior columnist, författaren och hedersdoktorn Per T Ohlsson har avlidit, 63 år gammal.
Han sörjs närmast av hustrun Mia och sonen Lukas med sambon Emma.


– Vi är i sorg, chockade och förtvivlade, säger Sydsvenskans chefredaktör Jonas Kanje.

Text

Per T Ohlsson föddes 1958 och ägnade sitt yrkesliv åt tidningsbranschen. Han jobbade huvudsakligen för Sydsvenskan bland annat som korrespondent i New York och politisk chefredaktör. Sedan många år arbetade han som senior columnist på Sydsvenskan och HD. Han jobbade också några år på Expressen.

Per T Ohlsson.

Annons

Annons

Dessutom gjorde han sig känd som författare. Han har bland annat skrivit standardverket ”Svensk politik”, ”Konservkungen”, och häromåret ”Albert Bonnier och hans tid”.

2017 utsågs Per T Ohlsson till hedersdoktor vid Lunds universitet.

– Per T Ohlsson är en av de viktigaste profiler som någonsin skrivit i Sydsvenskan. För många är han Sydsvenskan personifierad. En otroligt skicklig skribent som ständigt lyckades hitta nya vinklar och analyser av samtidens viktigaste frågor, säger Jonas Kanje.

Per T Ohlsson drabbades av cancer för en tid sedan. Något som han var öppen med både internt på tidningen och mot läsarna. Han lämnade sin sista text till söndagens tidning och avled på onsdagen.

– Per T uttryckte det lite drastiskt som att det var skrivandet som höll honom vid liv. Jag pratade med honom i tisdags och då hade han en idé om sin nästa text klar. Jag tror att det säger ganska mycket om honom, säger Jonas Kanje.

– Vi sörjer en kär kollega på tidningen, men våra tankar går i första hand till familjen, Mia, Lukas och Emma i en mycket svår stund.

Här kan du läsa Per T Ohlssons krönikor.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan