Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Utvisningshotad treåring

Utvisningen av Tim stoppas tillfälligt

Utvisningen av den treårige pojke som i medierna har kallats för Tim har väckt starka reaktioner. Nu stoppas utvisningen tillfälligt i samband med att en ansökan om verkställighetshinder ska handläggas av Migrationsverket, skriver Dagens Nyheter.

Treårige Tim i trädgården i sitt familjehem på Österlen.

Bild: Daniel Persson

Annons

Tim, 3, har varit familjehemsplacerad sedan han var ett spädbarn då socialtjänsten gjorde bedömningen att hans mamma inte var kapabel att ta hand om honom. Starka reaktioner och upprördhet väcktes när Dagens Nyheter i september skrev om att pojken ensam skulle utvisas till Nigeria och lämna sina famljehemsföräldrar på Österlen.

Nu skriver samma tidning att utvisningsbeslutet stoppas tillfälligt i samband med att Migrationsverket ska handlägga en ansökan om verkställighetshinder. Familjen har anlitat en advokat som har lämnat in ansökan med ny fakta som visar vilka hinder som finns för Tim att lämna Sverige.

Annons

Annons

– Under tiden stoppas utvisningen tillfälligt. Om Migrationsverket efter granskningen menar att Tim ändå ska utvisas ska det ske fem månader efter att beslutet meddelas. Eller så väljer de att ompröva processen eller ger tillfälligt uppehållstillstånd direkt, säger familjehemsföräldern Sandra Persson till DN.

Individ- och familjenämnden i Landskrona, som fattade beslutet om att Tim skulle omhändertas som bebis, har nu också påbörjat en utredning om att göra familjehemsföräldrarna till Tims juridiska föräldrar. Något som skulle kunna ha betydelse för Tims chanser att stanna i landet, eftersom han då skulle anses ha ett etablerat familjeliv i Sverige.

Utvisningsbeslutet, som har uppmärksammats i medier under hösten, har väckt starka reaktioner. En namnlista som kräver att utvisningen ska stoppas har i dagsläget mer än 170 000 underskrifter.

Viktor och Sandra Persson, Tims familjehemsföräldrar.

Bild: Daniel Persson

Fotnot: Tim heter egentligen något annat.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy