Annons

Annons

Annons

Mordet på Elin Klinteberg

Påstått bråk om brädspel urartade till mord

Elin Klinteberg mördades i en husbil i Höör tidigare i år. I polisens förundersökning säger den 27-årige misstänkte mördaren att allt startade med ett bråk när de spelade brädspelet ”Sanning och konsekvens”.

27-åringen: ”Det var då jag tog tag i hammaren och slog och slog, sedan blev det bara svart”.

Text

Enligt den misstänkte 27-åringen ska ett parti av brädspelet ”Sanning och konsekvens” ha urartat. Ett bråk som blev fysiskt och som slutade med att Elin Klinteberg slogs ihjäl med en hammare. Foto: Polisen

Annons

Elin Klinteberg hade besökt den 27-årige mannens husbil flera gånger tidigare. Vårkvällen i mars skulle komma att bli den sista. I ett förhör med polisen säger den misstänkte mannen att det blev ett bråk då han, tillsammans med Elin, spelade brädspelet ”Sanning och konsekvens”. Han medger också att han hade konsumerat stora mängder alkohol och att bråket till slut blev fysiskt. Ett bråk som slutade med att han slog ihjäl Elin med en hammare.

– Jag var full. Hade druckit 15 öl och kanske 4 Jägermeister.

– Hon tyckte att jag började fuska på sanning och konka, berättar 27-åringen i ett av många polisförhör.

Enligt mannen ska bråket ha eskalerat snabbt och blivit mer och mer våldsamt.

Annons

– Det var då jag tog tag i hammaren och slog och slog, sedan blev det bara svart.

Kort inpå mordet hölls en minnesstund för Elin Klinteberg vid Tjurasjö. Samma sjö som gärningsmannen dumpade mordvapnet i.

Bild: Patrick Persson

Annons

Till en början betraktades Elin Klinteberg som försvunnen, men när polisen till slut riktade misstankar mot mannen erkände han direkt. Innan dess hade han gjort sitt bästa för att röja undan bevis som kunde koppla honom till dådet. Han grävde bland annat ner Elins kropp bara några meter från husbilen. Dessutom dumpade han ett antal föremål i Tjurasjö. Bland annat Elins mobiltelefon och den hammare som användes för att ta livet av Elin. Han städade också husbilen med rengöringsmedel för att ta bort blodfläckar.

Just blodfläckar är, trots 27-åringens försök att göra sig av med dem, en viktig del av den tekniska bevisningen. Blod hittades på flera ställen inne i husbilen. Bland annat på flera sofftyg, på väggar och på insidan av en toalettrulle.

Mannens psykiska tillstånd är ännu inte helt kartlagt. En inledande utredning pekade mot att 27-åringen inte led av någon psykiskt störning vid tiden för brottet. Men det kan komma att granskas ytterligare. Detta sedan han påstår sig höra röster i huvudet.

– Så fort jag försöker lyssna blir det tyst. Det är mest på kvällarna det händer. Men vad det är för något vet jag inte. Jag vet inte vad de babblar om, säger mannen i ett polisförhör.

Annons

Och enligt honom själv är detta någonting som har pågått under en längre tid.

Annons

– Flera år nu, jag vet inte hur länge det är. Senast var för två månader sedan. Jag har inte sagt något för jag vill inte framstå som ett psykfall.

Rättegången påbörjas den 15 november och beräknas pågå under hela veckan.

Läs mer: 27-åringen misstänks ha mördat Elin Klinteberg i sin husbil

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan