Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Svedala

Årets skolkock 2021 finns på Aggarpsskolan i Svedala

Årets skolkock 2021 är korad. Vinnaren blev Aggarpsskolans David Gustavsson, kocken som flera gånger nominerats till priser för sitt arbete i skolköket.

David Gustafsson, förste kock i Aggarpsskolans skolkök kan nu titulera sig som ”Årets kock 2021”.

Bild: Elinor Strand

Annons

David Gustavsson, som är inne på sitt fjärde läsår på Aggarpsskolan, var en av tio kockar som nominerades i kategorin Årets skolkock 2021. Han vann med juryns motivering att han under detta prövningens år har visat att han är en sann krigare, och en ”oerhört värdig” vinnare. För varje utmaning har han kämpat och blivit mer kreativ, både i och utanför sitt kök, skriver juryn.

Annons

– Det här är ett kvitto på att vi gör ett riktigt bra jobb på Aggarpsskolan. Även om det är ett personligt pris är det många som står bakom, det vill jag lyfta fram. Detta är ett lagarbete, säger David Gustavsson enligt Svedala kommuns pressmeddelande.

Annons

Sedan nio år tillbaka har White Guide Junior och White Guide Senior funnits för att lyfta det som görs på förskolor, skolor och seniorboenden runt om i Sverige. Bara i år har ungefär 250 olika kök testats, för att ta fram vinnare i 15 olika kategorier.

Det är inte bara smaken på maten som gjorde David Gustavsson till vinnaren. Andra saker som bedöms är näring, måltidsmiljö, service, pedagogiskt samarbete, engagemang från rektorn, kommunala satsningar, hållbarhet och annat som bidrar till att höja måltidsupplevelsen för eleverna.

Det är inte första gången Aggarpsskolans kök vinner pris för sitt arbete. Tidigare har de också vunnit tävlingen ”Kök & Pedagogik” för arbetsmodellen ”kockfritids”, som bygger på elevernas intressen, deras delaktighet och inflytande. Där får eleverna själva vara med och påverka sin lärmiljö på Aggarps fritids.

Och David Gustavsson är en av flera i Svedala som nominerats av White Guide Junior. Svedala kommuns måltidschefer Marie Mogensen och Lina Jönsson kammade hem en fjärdeplats i kategorin Årets Måltidschef. Utöver Aggarpsskolan var Kyrkskolan och Klöverstugans förskola också nominerade i flera olika kategorier.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy