Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Bengt Madsen 1942-2021

Förre MFF-basen Bengt Madsen död: ”Viljestark och modig”

Bengt Madsen, hedersordförande för Malmö FF, har dött efter en tids sjukdom.

– Det var en underbar människa, säger sportchefen Daniel Andersson.

Bengt Madsen blev 79 år.

Bild: Lars Brundin

Annons

Bengt Madsen var Malmö FF:s ordförande under elva år, mellan 1999 och 2010. Han blev 79 år.

– Bengt var ju en stor ledare. Enormt handlingskraftig och driven. Snabb till beslut. Samtidigt var han en väldigt varm och omtänksam människa, säger MFF:s sportchef Daniel Andersson.

Bengt Madsen fanns där alltid i bakgrunden under Daniel Anderssons aktiva karriär som ung framtidsspelare i A-laget, via utlandskarriären i Italien och sedan hem igen med SM-guldet 2004 som starten på något nytt och spännande. Bengt Madsen fanns också där som bollplank när Daniel Andersson tog nästa steg och blev sportchef i Malmö FF.

Annons

– Vi har följt varandra i alla år. Han var ju lite överledare i landslaget också. Bengt var ständigt närvarande. Även nu efteråt [när han slutade som ordförande] har han verkligen sett till att hålla kontakten, både för den kärlek han har till klubben och för att han brydde sig om mig som människa.

Annons

Bengt Madsen tog över som ordförande efter Hans Cavalli-Björkman 1999 och fick en tuff start när klubben åkte ur allsvenskan för första gången sedan 30-talet. Men redan 2001 var MFF tillbaka i högsta serien och tre år senare fick Bengt Madsen fira sitt första och enda SM-guld som MFF-bas.

2010 lämnade Madsen över ordförandeklubban till sin påläggskalv Håkan Jeppsson. Båda tog sig framåt och uppåt i klubben via klubbens dåvarande pingissektion.

Håkan Jeppsson gick bort i december 2018, Hans Cavalli-Björkman i augusti förra året och nu är även Bengt Madsen borta.

– Jo, jag har fått vara med om att ta adjö av tre tidigare ordförande på relativt kort tid, säger MFF:s nuvarande ordförande Anders Pålsson.

– Bengt fanns på ett sjukhem i Trelleborg. Han led av cancer. Jag besökte honom för två veckor sedan. Han var fortfarande väldigt intresserad av Malmö FF och hur tingen stod till, om vi skulle klara det allsvenska guldet och hur det skulle gå i Champions League. Han hade en väldigt stor passion för Malmö FF.

Anders Pålsson handplockades av Bengt Madsen som rådgivare till MFF:s styrelse 2008 och valdes sedan in 2010.

– Bengt var en väldigt varm och trevlig människa, men också viljestark och modig. Han la ner ett enormt arbete med att skapa Nätverket som varit väldigt bärande för MFF. Guldet 2004 var en höjdpunkt för honom, säger Anders Pålsson.

Annons

– Men det allra största som Bengt bidrog till var byggandet av Eleda stadion. Jag har nog sagt det förr, men skulle man räknat noga på det projektet, så hade det kanske inte kommit till stånd. Men Bengt var visionär i det sammanhanget och ville ha en ny Stadion, så man får nog anse att han var pappa till den idén och genomförandet.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy