Annons

Annons

Annons

Malmö

Malmö universitets nätverk låg nere under helgen

Malmö universitets nätverk har legat nere under helgen, vilket har gjort att hemsidan inte har fungerat. På söndagseftermiddagen var sajten igång igen.

Text: 

Det var i samband med ett underhållsarbete som ett fel uppstod, vilket har gjort att universitetets huvudsakliga hemsidor har slutat fungera. Problemet ska även ha påverkat andra tjänster som Canvas och Kronox, genom vilka studenter har tillgång till bland annat uppgifter, studiematerial och scheman.

– Det jobbas intensivt med att lösa detta. Det har gjorts vissa framsteg under natten till söndag och morgonen, men det är fortfarande problem. Vi får se hur det utvecklas, berättar Jessica Bloem, kommunikatör på Malmö universitet.

Annons

Annons

På lördagen informerades studenter och medarbetare om problemet via mail, Instagram och Snapchat. Vid lunchtid på söndagen fick studenterna ännu ett mail med beskedet att störningarna fortsatt påverkar universitetets IT-tjänster.

Jessica Bloem berättar att de har för ambition att kunna komma med ny information inför måndagen, gällande om problemet inte skulle lösas under dagen.

– Vad vi har för plan kommer att klarnas under dagen, och då kommer studenter och medarbetare att få den informationen.

Det fanns även en risk att störningarna gjorde att kortläsare för inpassering i universitetets lokaler inte fungerade.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan