Annons

Annons

Annons

Den hållbara maten

Trög start för den gröna drömmen på Foodhills

Foodhills i Bjuv ska bli ledande i Europa på system för cirkulär livsmedelsproduktion. Men vägen dit är kantad av problem. Tre år och 400 miljoner kronor efter starten sysslar bara fem av 35 företag på Foodhills med mat.

– Vi har ett allmänt problem med regelkrångel utav Guds nåde, säger Foodhillsgrundaren Bengt Persson.

”Vi måste ta små steg. Inte fullt så stora kliv som varit tanken utan små steg. Det kommer ta lite längre tid. ” säger Bengt Persson om Foodhills mål.

Bild: Tom Wall

Annons

Bengt Persson växte upp på Välingetorps gård i Ängelholms kommun. Hans far hade mjölkkor och senare grisar. Bengt Persson har sett hur det småskaliga blivit storskaligt. Hur det som odlas skickas till konsumenter långt bort. Hur kretsloppet bryts. Hur jordbruket blivit beroende av fossila bränslen.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan