Annons

Annons

Annons

Lund

Han blir ny chef för redaktionen i Lund

Han är Lundabo sen födseln. Och har många års erfarenhet av att skildra sin hemstad. Nu axlar Eskil Fagerström rollen som chef för Sydsvenskans Lundaredaktion.

Text

Eskil Fagerström ny chef för Sydsvenskans Lundaredaktion.

Bild: Ingemar D Kristiansen

Annons

För några veckor utannonserades jobbet som ny chef för Sydsvenskans redaktion i Lund eftersom dåvarande chefen Lena Philipson utsågs till ny chefredaktör för Skånska Dagbladet.

Under måndagen blev det klart att det är biträdande chef Eskil Fagerström som nu blir ny chef för Lundaredaktionen, som består av sju reportrar och en fotograf.

Förutom att Eskil Fagerström är en inbiten Lundabo så har han också bevakat Lund ur alla möjliga vinklar och vrår under sina 18 år på tidningen.

Annons

Annons

– Jag är synnerligen glad och hedrad över uppdraget. Den här staden har ju varit mitt hem sedan jag föddes. Här har jag studerat och arbetat, här har mina barn vuxit upp. Att då få hjälpa till att göra Sydsvenskan i Lund ännu lite bättre och mer angelägen för våra läsare känns väldigt meningsfullt – lite som ett sätt att ge tillbaka till stan, faktiskt.

Eftersom Eskil Fagerström redan hade en anställning på tidningen så blir det en nyrekrytering till posten som biträdande chef och reporter.

Veberödsbon Sanna Hjalmarsson har de senaste 11 åren jobbat på Lokaltidningen och framför allt i rollen som nyhetschef.

Sanna Hjalmarsson flyttade som 20-åring till Lund för att plugga journalistik. Hon var då aktiv inom nationsvärlden och Radio AF.

– Jag flyttade till Lund som ett tillfälligt stopp på vägen, men fann ett hem. Att nu för första gången få arbeta där jag bor och hänge mig åt att rapportera om, i mitt tycke – Sveriges bästa stad, är något jag verkligen ser fram emot.

Sanna Hjalmarsson tillträder som biträdande chef och reporter vid årsskiftet.

Bild: Per Eeg-Olofsson

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan