Annons

Annons

Annons

Julen

Test: Här är senapen som piffar upp julen

Vad vore skinkan utan sin smakrika senapsgriljering eller prinskorven utan en rejäl senapsklick till? Årets julsenap får över lag högt betyg i vårt test – och de två smaksatta varianterna placerar sig i det övre skiktet.

Text: 

Julsenap är ofta lite grövre än vanlig senap – och har en sötma som passar bra på julbordet.

Bild: JUREK HOLZER

Annons

Senapsfrön är frukter från de korsblommiga växterna i senapssläktet och utgör huvudingrediensen i senap. Primärt finns tre olika sorters frön: gula, bruna och svarta, där de svarta är starkast i smaken. Ofta används en blandning i senapen för att få önskad smakstyrka. De kan också krossas olika hårt. Frökrosset blandas med vinäger eller ättika, salt och socker. Även andra ingredienser och smaksättningar är vanliga, såsom whisky, vin, cider, öl, vetemjöl, honung och pepparrot.

0 kren månad

Läs vidare med Digital!

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 129 kr/månad. Ingen bindningstid.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Fri tillgång till alla nyheter på sydsvenskan.se och i vår nyhetsapp.
  • Stjärnklubben med mängder av erbjudanden – spara tusenlappar!
  • Nyhetsbrev med de senaste nyheterna – direkt i mejlen varje dag.

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan