AnnonsKraftringen

Konsten som livar upp jultorget

Den årliga julskyltningen på Stortorget i Lund har fått ett nytt inslag – en fotovägg målad av Lundakonstnären Anna Duvskog. Målningen är en del av Kraftringens arbete för att skapa en festligare stämning kring jul.
– Vi vill skapa något som engagerar och väcker skratt och med tanke på våra lyckade projekt med målade nätstationer så ville vi fortsätta med det lyckade samarbetet, säger Sofia Sjölin som är marknadschef på Kraftringen.

Väggen som Anna Duvskog har målat föreställer skridskoåkande myror – Kraftringens maskot. Tavlan har utsågade hål där besökarna kan sticka in sina huvuden och ta roliga bilder.

– Det ska bli roligt att se glädjen hos barn och vuxna när de sticker in ansiktet i denna vintervärld, säger Anna Duvskog som även deltog i Kraftringens projekt ArtShack i somras då fem nätstationer målades om till konstverk.

Att få vara med och skapa offentlig konst har varit enormt givande, berättar den unga konstnären:

– Jättekul! Den här gången har jag fått möjlighet att göra något nytt och lite annorlunda mot vad jag gjort tidigare. Det är fortfarande den lekfulla, lite drömska känslan som präglade mitt konstverk för ArtShack, säger hon.

De utsmyckade nätstationerna har fått mycket positiv uppmärksamhet, berättar Kraftringens marknadschef Sofia Sjölin.

– Ja, vi har fått väldigt fina beröm och många lundabor som har uppskattat konstverken. För många blev det fina konstpromenader under sommaren, säger hon.

Kraftringen sponsrar även isbanan och utlåning av skridskor för att fler barn både från Lund och närliggande kommuner ska få möjlighet att prova på en vinteraktivitet tillsammans. Fotoväggen och isbanan kommer att finnas på Stortorget i december och en bit in på nästa år.

– Kraftringen är en del av det lokala samhället och vi vill att fler ska få ta del av härliga vinteraktiviteter, säger Sofia Sjölin.

Denna text är en annons producerad av Bonnier News Brand Studio och inte av Sydsvenskans redaktion. Vill du veta mer om hur vi arbetar med denna typ av material får du gärna kontakta oss på cm.native@bonniernews.se
Till toppen av sidan