Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

opinionLund

Aktuella frågor
”Sverigedemokraterna ser fram emot att Moderaterna i Lund vill förnya sig.”

I Staffanstorp har Sverigedemokraterna och Moderaterna ett mycket gott samarbete och styr kommunen tillsammans, skriver Victoria Tiblom, Sverigedemokraterna.

Detta är ett debattinlägg.Skribenterna svarar för åsikterna.

I många av de frågor som är viktiga för kommuner fattas besluten på riks och regional nivå. Därför är det viktigt att rösta på ett parti som är starkt på alla tre nivåerna, skriver Victoria Tiblom.

Bild: Ingemar D.Kristiansen

Annons

Precis som Rasmus Törnblom (M) understryker ska den politik som bedrivs i Lund gynna Lundaborna (Aktuella frågor 17/12). Men det behövs partier som kan föra dialoger på alla nivåer i Sverige.

Annons

Efter en mandatperiod med kvintetten, som sällan kunnat enas i en enda fråga, ser Sverigedemokraterna fram emot att Moderaterna i Lund vill förnya sig och välkomnar Rasmus Törnblom som Moderaternas förstanamn i kommunen.

Annons

Det är glädjande att Moderaterna nu vill prioritera frågor som vårt parti länge lyft fram, till exempel den ökade otryggheten i staden. Alltför länge har vi förespråkat fler övervakningskameror och ordningsvakter i det offentliga rummet.

Medborgarnas otrygghet ska tas på allvar. Törnblom förklarar att det ska råda nolltolerans mot skadegörelse, klotter och nedskräpning och vi kan inte annat än säga: Äntligen!

I Staffanstorp har Sverigedemokraterna och Moderaterna ett mycket gott samarbete och styr kommunen tillsammans. Det är ett styre som fungerar mycket väl.

Invånarna i Staffanstorp kan åtnjuta lägre kommunalskatt, högre trygghet och ett positivt näringslivsklimat. I Staffanstorp finns inte, som i Lund, ett litet lokalt parti som saknar förankring i rikspolitiken och där kan heller inte partier som säger sig tillhöra den icke-existerande breda mitten påverka den politik som bedrivs.

I många av de frågor som är viktiga för kommuner fattas besluten på riks och regional nivå. Därför är det viktigt att rösta på ett parti som är starkt på alla tre nivåerna. Små lokala partier är ofta högljudda, men gör sällan skillnad. Det gör inte heller partier som har svag förankring på riks och regional nivå.

Annons

SKRIBENTEN

Victoria Tiblom, gruppledare och partiföreträdare för Sverigedemokraterna i Lund

Vill du också skriva på Aktuella frågor? Så här gör du.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy