Annons

Annons

Annons

Annons

Annons

Elpriset

Fortsatt nedåt för elpriserna

I tisdags slogs rekord för elpriserna i södra Sverige med 4:25 kronor per kWh. Sedan dess har priserna vikt neråt. Arkivbild.

Annons

Efter prisrekordet i inledningen av julveckan är det stadigt nedåt vad gäller elpriserna i södra Sverige, elprisområdena 3 och 4.

På den nordiska elbörsen Nordpool sätts elhandelspriset för en kilowattimme (kWh), exklusive skatt och moms, preliminärt till 1:32 kronor på juldagen, jämfört med julaftonspriset på 1:43 kronor.

I elprisområde 1 och 2, som omfattar områden i norra Svealand och hela Norrland blir priset bara en fjärdedel, 32 öre per kWh.

Annons

Annons

I tisdags slogs prisrekord i södra Sverige med 4:25 kronor som dagspris, en ordentlig uppgång från måndagens rekord på 3:08.

På juldagen förra året, ett år med osedvanligt låga elpriser, kostade en kWh i prisområde 4 bara 18 öre och 28 öre i elprisområde 3, där bland annat Stockholm ligger.

Vindkraften ger betydligt mer el än i början av veckan och stod vid lunchtid på julafton för en tredjedel av den svenska produktionen.

Nästa artikel under annonsen

Hej! Vi använder cookies.
Vi gör det för att förbättra funktionaliteten på sajten, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att allt fungerar som det ska.
Vår policy